Ми у Facebook
09.10.2013, 14:29

Міський голова Рівного сяде за столик перед "більярдом на кістках"

У Рівному люди вечеряють та грають у більярд… на місці масових катувань та вбивств. Таку "картину" нині можна спостерігати у приміщенні кафе "Суренж" та "Більярд-бару" на Соборній, 16, де у радянські часи знаходилася катівня НКВС. Впливати на власників розважальних закладів влада міста хоче за допомогою протесту.
Проти розташування на місці масових вбивств розважальних закладів міська влада і громада міста виступали вже давно. Але… Якщо на одних власників вплинули, то у те ж приміщення прийшли інші. Нині у колишній катівні можна поїсти і пограти в більярд.

За словами міського голови Рівного Володимир Хомко, документи у власників в порядку, тому протестувати проти функціонування у приміщенні в’язниці розважального закладу потрібно інакше. Як приклад, Володимир Хомко навів акцію протесту громадського руху "Захистимо Рівне!" проти незаконного захоплення землі міського парку власниками ресторану "Ліон".

Куди зникла меморіальна дошка зі стін колишньої тюрми? [+Фото]

- Я доручив Галині Кульчинській вивчити це питання, - сказав міський голова Рівного Володимир Хомко. - Будемо робити так, як було з "Ліоном". Ставимо столик, я теж приєднаюсь, і всім, хто заходить в більярдну чи кафе, даємо інформацію, що тут були розстріляні люди, що тут їх катували. Іншого шляху у нас немає, бо всі дозволи в них є, приміщення у їхній власності, земля у їхній власності. Це приміщення ніколи не було у власності міста. Тому будемо боротися таким чином.

Нагадаємо, що до відкриття кафе "Суренж" у приміщенні функціонувала піцерія, власник якої, коли дізнався про історію приміщення, за кілька місяців згорнув свій бізнес.





На правах реклами