Ми у Facebook
09.10.2013, 14:53

На Рівненщині в електронному вигляді звітують 76 відсотків касових апаратів

На сьогодні звітність про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді до органів Міндоходів Рівненщини подають 3,5 тисячі касових апаратів, або 76 відс. від зареєстрованих в області.
Про це повідомив начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів в області Сергій Сиротюк.

Нагадаємо, з 1 січня п.р. введено в дію норми Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо подання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій до Міндоходів.

У Рівному 57 відсотків касової техніки звітує в новому форматі

Згідно із зазначеними нормами суб’єкти господарювання здійснюють перехід з подання щомісячної звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій за формою ЗВР -1 на подання контрольно-звітної інформації в електронній формі за технологією Національного банку України до Системи зберігання та збору даних РРО Міндоходів.

В період до переходу на електронне звітування суб’єкт господарювання подає звіт за формою ЗВР-1 до 15 числа місяця, наступного за звітним. Після підключення до Системи зберігання та збору даних РРО припиняється подання паперової звітності і контрольно-звітна інформація передається лише в електронному вигляді.

Про це повідомили в ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами