Ми у Facebook
10.10.2013, 15:28

У Рівному зі скандалом демонтували кіоск [+Фото]

У Рівному місцева влада взялася за виконання обіцянки демонтувати незаконно встановлені тимчасові споруди. Розпочали з кіоску на вулиці Мірющенка. Щоправда демонтаж вийшов зі скандалом - жінка-підприємець намагалася переконати чиновників не забирати кіоск, а якщо забрати, то тільки разом з нею!
Кіоск на вулиці Мірющенка, 60, поруч із гуртожитком НУВГП, став першим, який місцева влада взялася демонтувати як незаконний самобуд.

До кіоску підігнали автомобільний кран і вантажівку, забрали його не одразу.

- Я плачу податки, у мене є всі документи, - ледь не плачучи пояснювала чиновникам упоноважена власника торгової точки Тамара Степанівна. - У нас жодної просрочки не було.



Жінка стверджувала, що уже подала до суду через неправомірне рішення міськради, просила дати їй кілька днів й не забирати кіоск.

Більше фото - у нашій медіагалереї

Проте, за словами секретаря міської комісії з демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд, у жінки відсутній паспорт прив'язки.

5 рівненських кіосків знесуть до кінця тижня

- Є рішення виконкому - ми його виконуємо, - говорить секретар міської комісії з демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд, заступник міського управління містобудування та архітектури Сергій Боліщук. - У підприємця відсутній паспорт прив'язки малої архітектурної форми, що має включати в себе план прив’язки малої архітектурної форми на топографо-геодезичній основі, текстові та графічні матеріали щодо естетичного, кольорового вирішення та інженерного забезпечення об’єкта.



Більше фото - у нашій медіагалереї

Зрештою, посперечавшись жінка пішла до кіоску зі словами: "Забирайте його разом зі мною!" Проте, пробувши всередині кілька хвилин, барикадуватися в торговій точці пані Тамара все ж не стала.

У Рівному сьогодні вперше знесуть незаконний кіоск

Представники міської комісії з демонтажу зробили опис майна, що знаходилось у кіоску й винесли з неї товар.

Прокуратура Рівного порушила кримінальну справу по скандальному "Ліону"



Щоправда, щоб добратися до одного з холодильників, що стояв надворі, зачинений у металеву обшивку, довелося застосувати навіть "болгарку".



Зрештою кіоск таки демонтували.



Більше фото - у нашій медіагалереї

Його завантажили на автомобіль та відвезли на зберігання у Трест зеленого господарства.



Якщо для міських чиновників демонтаж був роботою, а для жінки-підприємця - трагедією, то для студентів з гуртожитку, поруч з яким відбувався демонтаж - справжнє шоу :)



Щоб подивитися, як забирають кіоск, вони й на вулицю повиходили й з усіх вікон гуртожитку спостерігали.



На черзі, за словами заступника міського голови Рівного з питань ЖКГ Олексія Хмилецького, демонтаж інших тимчасових споруд. Зокрема сьогодні, 10 жовтня, пообіцяли демонтувати кіоск ремонту взуття на провулку Парковому.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ