Ми у Facebook
12.10.2013, 22:21

Український спортсмен - кращий легкоатлет Європи

Український стрибун у висоту Богдан Бондаренко визнаний кращим легкоатлетом Європи у 2013 році.
Таке рішення оголосили 12 жовтня у столиці Естонії Талліні під час церемонії нагородження Європейської легкоатлетичної асоціації, повідомили з прес-служби Федерації легкої атлетики України.

Цьогоріч 24-річний уродженець Харкова Богдан Бондаренко виграв Чемпіонат світу і "Діамантову лігу" зі стрибків у висоту, встановивши національний рекорд (2,41 м). На висоту 2,41 м український спортсмен, визнаний нині кращим легкоатлетом Європи, злітав двічі - на етапі " Діамантової ліги" в Лозанні, а також на Чемпіонаті світу в Москві. З цим стрибком український легкоатлет Богдан Бондаренко став четвертим спортсменом в історії спорту, якому вдалося злетіти вище, ніж на 2,40 м.

Нагадаємо, що серед легкоатлетів-рівнян, які брали участь у цьогорічному Чемпіонаті світу з легкої атлетики у Москві, найкращий результат показала уродженка Дніпропетровщини, а нині рівнянка Анна Ярощук. Вона змагалася у бігу на дистанції 400 метрів з бар'єрами. У кваліфікаційному забігу Анна Ярощук показала четвертий результат (55.73), пропустивши вперед лише спортсменок зі США, Великої Британії та Росії.

Рівненська легкоатлетка Анна Ярощук: "Виступом на Чемпіонаті Світу задоволена. Готуюсь до Діамантової ліги"

До слова, саме представницю легкої атлетики торік було визнано кращою спортсменкою року на Рівненщині - це майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіонка Європи в естафеті 4х400 м, володарка 4 місця на ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні в естафеті 4х400 м Ольга Земляк.

Названо кращих спортсменів Рівненщини 2012 року





На правах реклами