Ми у Facebook
13.10.2013, 17:59

Нове життя старого табурета [Фото+Відео]

Свого часу я позбулася двох комплектів старих табуретів. А тепер дуже жалкую, бо, переїхавши жити за місто, ми приймаємо більше гостей, ніж раніше. Якби тоді знала про техніку декупаж, то обов’язково би повернула цим меблям привабливий вигляд.
Не секрет, що серед нас є багато «плюшкіних», котрим завжди шкода розлучатися з речами. Та не все з них вже й таке непотрібне, щось і в господарстві згодиться, а дечому можна подарувати нове життя. Один з таких засобів – вже відома багатьом рівнянкам техніка декупаж.




У кожному будинку чи на дачі завжди знайдуться старі меблі, які при бажанні можна перетворити на оригінальну деталь інтер'єру. Озирніться навкруги! Є старий дерев'яний табурет з облупленим лаком, слідами клею і фарби, що використовували під час ремонту?

Станьте на деякий час реставратором. Техніка декупаж не така вже й складна, було б лише бажання оточити себе та близьких красою. До речі, ваша сім’я може приєднатися до справи. Запевняю, час проведете цікаво, з користю, а, головне, разом.

Вам знадобляться клей ПВА, акрилова емаль і лак, наждачний папір, пензель, тришарові серветки з малюнком на ваш смак. Звичайно, увійшовши в смак, можна купити спеціальні фарби, лаки, клей для декупажу, але для першого разу підійдуть і ці підручні матеріали.

Спочатку потрібно зачистити поверхню табурета наждачним папером. Потім покрити акриловою емаллю світло-жовтого кольору в два шари. Після висихання фарби можна приступати безпосередньо до самого декупажу. Серветку з малюнком краще наклеїти повністю, не вирізаючи малюнок. Відокремивши від серветки верхній шар, прикладіть її до поверхні табурета.

Розведіть водою клей ПВА у пропорції 1:1 та покрийте ним серветку. Обережно розгладьте поверхню, видаливши нерівності й бульбашки. І останній акорд - після висихання клею нанесіть захисний шар лаку.

От і все! У вас є абсолютно новий і унікальний табурет.























На правах реклами