Ми у Facebook
13.10.2013, 22:11

На Рівненщині освятили новий Покровський храм

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, 13 жовтня, в с.Грушвиця Рівненського району освятили храм Покрови Пресвятої Богородиці.
Чин освячення храму звершив архієпископ Рівненський і Острозький Української православної церкви Київського патріархату Іларіон.

Як повідомляє прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП, після здійснення чину освячення архіпастир, у співслужінні настоятеля храму протоієрея Петра Єзерського та запрошеного духовенства, очолив Божественну літургію. За богослужінням молилися представники місцевої влади - голова Рівненської районної ради Микола Свінтозельський та голова Грушвицької сільської ради Оксана Климук - і численні віряни. Наприкінці літургії архієпископ Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом, в якому, зокрема, розповів про важливе значення любові до Бога і ближніх. Також архіпастир привітав настоятеля і парафіян з освяченням храму та подякував всім, хто приклав свої зусилля у справі побудови святині. Богослужіння завершилось виступом учнів недільної школи, які духовними піснеспівами вітали свого архієрея.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначають 14 жовтня, особливо шановане українцями. Не дивно, що майже в кожному місті і в дуже багатьох селах є храми на честь Покрови. Відтепер їх на Рівненщині ще побільшало!







14 жовтня - свято Покрови: 10 Покровських церков Рівненщини

Нагадаємо, що 14 жовтня Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить богослужіння з нагоди свята Покрови у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного. Початок Божественної літургії - о 9 годині.



14 жовтня - свято Покрови: патріарх Філарет закликає не піддаватись на політичні провокації





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ