Ми у Facebook
14.10.2013, 13:55

Патріарх Філарет очолив святкове богослужіння у Рівному

Святіший Патріарх Філарет

10 000 вірян прийшли на святкове богослужіння у день Покрови Пресвятої Богородиці до Свято-Покровського кафедрального собору Рівного. Очолив богослужіння з нагоди свята Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Святіший Патріарх Філарет.
В юрбі тільки і чути розмови про те, що ще ніколи раніше у Свято-Покровському храмі не було настільки людно. У день храмового свята до Рівного прибув Святіший Патріарх Київський Філарет. Це вже не перший візит Патріарха, вже три роки поспіль Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату 14 жовтня прибуває на Рівненщину.

У 2011 році патріарх очолював святкове богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного, а минулого року - у Свято-Покровському соборі, що у місті Дубно.
Віряни з радістю вітали Патріарха
Віряни з радістю вітали Патріарха




Патріарх Філарет привітав рівненських вірян зі святом Покрови [+Фото]

У своїй пастирській проповіді Святійший Патріарх привітав усіх православних християн зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та наголосив на тому, що Божа Матір споконвіку заступається за наш народ і є покровителькою нашого краю.



Фото із святкового богослужіння

- В Україні існує близько 300 чудотворних ікон, що є свідченням того, що одного разу чи багато разів через них Бог показав те чи інше чудо, - розповів предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Святіший Патріарх Філарет. - Це свідчення того, що неодноразово Божа Матір охороняла людей, які з вірою просять про допомогу.

Крім того, Патріарх Філарет пояснив чому саме Божа Матір має таку силу заступництва.

БІЛЬШЕ ФОТО



- Вона єдина дала плоть і кров Сину Божому. Бог не міг з'єднатися з гріховною плоттю, а Богородиця мала плоть чисту, тому ми і називаємо її Пречистою, - продовжив предстоятель. - І оскільки Діва Марія дала плоть і кров Сину Божому, то саме вона знаходиться найближче до Бога і захищає людей більше, ніж усі святі.

14 жовтня - свято Покрови: один із найвищих українських храмів - Свято-Покровський собор у Рівному [+Фото]

У свято Покрови Пресвтої Богородиці віряни просили у Цариці Небесної захисту, щоб Діва Марія пом’янула їх у своїх молитвах.

БІЛЬШЕ ФОТО





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ