Ми у Facebook
15.10.2013, 13:18

Пікет під тюрмою у Рівному: боротьба за справедливість чи тиск на підприємців? [+Фото]

Представники міської влади, громадських організацій та політичних партій Рівного пікетували приміщення колишньої в'язниці НКВС. Вони вимагали припинити роботу розважальних закладів на місці катувань і розстрілів людей.
Міська влада уже не вперше намагається вплинути на підприємців - співвласників приміщення колишньої тюрми.

Піцерії "на кістках" у Рівному не буде

- Є три речі про які була усна домовленість, - говорить міський голова Рівного Володимир Хомко. - Перенести меморіальну дошку, облаштувати кімнату-музей й не робити в приміщенні розважальних закладів. Я не проти, щоб тут були якісь офіси, але не розважальні заклади. От попередній підприємець, який хотів відкрити піцерію, дізнався що тут було, то забрав речі й поїхав.

Міський голова Рівного сяде за столик перед "більярдом на кістках"



Пам'ятну дошку, яка була на приміщенні й раніше, почепили, а от все інше... Нині у приміщенні, з поміж помад 10 різних установ, працююють і розважальні - кафе "Суренж" й більярдний клуб. Щоправда, працють вони законно!

ФОТО: У що перетворили Рівненську тюрму №1


- З моєї точки зору тут може бути все, що дозволено законом, - говорить представник одного з співвласників приміщення, юрист Сергій Масалов. - До того ж усі структури, які підпорядковуються меру міста, усі дозволи на ці приміщення нам надали. Про домовленості мені нічого не відомо.



- Була усна домовленість, - парирував Володимир Хомко. - Я погоджуюсь, що законним шляхом цього зробити не можна. Передайте власнику, що тут стоятиме столик й людям роздаватиметься інформація що тут було. Давайте зустрінемося у мене в четвер о 10-й ранку. Зробіть офіційне звернення від громадських організацій й передайте через робочих, щоб усі співвласники прийшли.



- Ну я не вірю, що у мерії немає даних інших власників, - обурюється Сергій Масалов. - Хіба мерія не може сама зв'язатись з ними, а не вішати тут звернення?


ФОТО: У що перетворили Рівненську тюрму №1


Зрештою, представники рівненської "Просвіти" встановили біля "Суренжа" столик, де будуть чергувати й роздавати відвідувачам кафе й більярду інформацію про трагічну історію цього місця.



Нагадаємо, що 14 жовтня у Рівному відкрили пам'ятну дошку діячці "Червоного Хреста", "Просвіти" та УПА Хариті Кононенко, яка була ув'язнена й страчена гітлерівцями у цій же тюрмі.





На правах реклами