Ми у Facebook
16.10.2013, 15:45

Депутат Рівнеради хоче змінити напис на цвинтарі [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

"Пропагандою насильства і жорстокості" та "антиукраїнськими проявами" назвав депутат Рівнеради напис, який відновили днями рівненські комунальники на Дубенському кладовищі. Що саме викликало обурення місцевого обранця? Читайте далі!
- До мене, як депутата Рівнеради, звернулись мешкаці масиву Боярка, і повідомили про те, що на початку жовтня структури ЖКГ Рівненського міськвиконкому відновили напис, якого вже з десяток років не було помітно, - розповів на своїй сторінці у Facebook депутат Рівнеради Олександр Лащук - і розмістив два фото на підтвердження своїх слів. Світлини були зроблені вранці 16 жовтня при вході на Дубенське кладовище.

- Навіть шкільні підручники історії не називають збройний конфлікт між Радянською Росією та Українською Народною Республікою (УНР) -"громадянською війною", - каже депутат. - Більшовицько-українська війна 1917-1921 років призвела до значних втрат у тогочасному українському суспільстві і закінчилась більшовицькою окупацією України.

- На відновлення цього надпису потрачені значні кошти, - продовжує Олександр Лащук. - Рівняни вважають цей напис пропагандою насильства та жорстокості. Така діяльність місцевої влади спрямована на розповсюдження демонстрації актів насильства і жорстокості, для впливу на громадську думку. Такі антиукраїнські прояви видаються владою за правильні і такі, що заслуговують на наслідування, поширення.

Саме цей напис пропонує змінити депутат Рівнеради Олександр Лащук
Саме цей напис пропонує змінити депутат Рівнеради Олександр Лащук


Олександр Лащук запропонував змінити відновлений напис при вході на Дубенське кладовище на нейтральний, такий, що не буде ображати почуття українців. Як варіант він пропонує викарбувати слова "Упокій, Господи, душу спочилих рабів Твоїх".

- Тим більше, що на цвинтрі знаходиться православна церква і такий напис буде більш доречний, - вважає депутат.

Втім, на його думку, перед тим, як змінювати напис, варто провести громадське обговорення, де й прийняти остаточне рішення.

Депутат Рівнеради Олександр Лащук - про "Свободу", Осуховського і Вознюка: ІНТЕРВ'Ю

А ви як вважаєте? Висловлюйте свої думки у коментарях!





На правах реклами