Ми у Facebook
17.10.2013, 14:32

Мер пообіцяв розібратися з депутатами Рівнеради

А ще Хомко попросив не плутати його з депутатами.
Рівняни поцікавилися у міського голови, чому громадських спостерігачів не пускають на засідання постійних комісій Рівнеради. Таке запитання прозвучало під час відеоконференції з Володимиром Хомком на сайті rivnepost.rv.ua.

Громадськість вимагає відкритого голосування в Рівнераді

- Ви не плутате владу законодавчу і виконачу. Я - представник виконавчої, - відповів мер на зауваження про закритість влади Рівного. - На виконком я пускаю всіх. Депутати приймають рішення. Я перший раз чую, що не пускають. Я зараз розберуся. Але навіть якщо я захочу, це буде рішення лише тих депутатів, які є. Це ж різні речі: виконком - це моє, сесію я організовую - я пускаю, а якщо депутати захотіли закритись, це недобре, але це їхнє рішення. Я не знаю, чи вони по закону це роблять. Дайте мені час, я розберусь із цим. Але навіть якщо я дам вказівку, вони не зобов’язані її виконувати.

Рівненська міська рада не є публічною

До речі, ситуацію із "пропусками" на засідання комісій прояснив юрист:

– Жодна правова норма Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" не містить положень, які б обмежували дію принципу гласності відносно роботи постійних депутатських комісій, у тому числі, й комісій з питань бюджету, - розповів інформаційно-аналітичному порталу "Четверта влада" медіа-юрист Ігор Ворон. – Вся інформація про діяльність органа місцевого самоврядування і його структурних підрозділів, у тому числі бюджетної комісії, у відповідності до цього ж закону є ГЛАСНОЮ, тому що оборот і функціонування такої інформації можливі тільки на основі принципів гласності й законності. Єдиним винятком з дії цих принципів може бути інформація, що містить державну таємницю, однак така інформація в органах місцевого самоврядування має вкрай обмежений характер (наприклад, мобілізаційні заходи) і, як правило, не має ніякого відношення до питань місцевого бюджету.





На правах реклами