Ми у Facebook
17.10.2013, 19:09

Баскетбол: Українська команда вперше зіграє у найпрестижнішому турнірі Європи

У четвер, 17 жовтня, київська баскетбольна команда "Будівельник" стане першою українською командою в вітчизняній спортивній історії, яка візьме участь у груповому етапі кращого баскетбольного турніру Європи - Євроліги.
Перший в історії старт "Будівельника" в Євролізі є для українського баскетболу знаковою подією.

Команди з нашої країни не брали участь у найпрестижнішому континентальному клубному турнірі майже 20 років - з сезону 1995/96, коли "Будівельник" зіграв в 1/16 фіналу Європейської ліги FIBA (Міжнародної федерації баскетболу).



Цього року Євроліга перед нинішнім сезоном надала чемпіону України "Будівельнику" wild card, автоматично визначивши його в груповий раунд.

У минулому сезоні "Будівельник" відмінно проявив себе на європейській арені, вийшовши до півфіналу Єврокубка, де у впертій боротьбі поступився іспанському "Атлетіку".

Євробаскет: Збірна України вийшла в 1/4 фіналу

Навіть після такого успіху команда не стала спочивати на лаврах і істотно відновила склад. Замість торішніх лідерів прийшли захисник Блейк Ехерн, який має досвід виступів за клуби NBA, форварди Ріккі Мінарді і Міка Доунс. До того ж до Києва приїхав досвідчений литовський центровий Даріуш Лавринович, який грав у Євролізі за литовський "Жальгіріс", російський ЦСКА, турецький "Фенербахче" і іспанський "Реал".

Суперником "Будівельника" в історичній грі буде один з фоваритів Євроліги "Фенербахче". Склад у команди досвідчений, безліч гравців мають великий досвід виступів або за команди NBA, або досвід перемог у Євролізі.

Збірна України поставила рекорд на Євробаскеті [Фото+Відео]

Окрім того, українська команда потрапила у так звану групу смерті, до складу якої входять іспанська "Барселона", російський ЦСКА, турецький "Фенербахче", французький "Нантерр" та сербський "Партизан".

Перший же суперник "Будівельника" попався дуже сильний. Але тим цікавіше буде перевірити себе на його тлі. Все-таки це Євроліга, найкращий турнір Європи, слабких команд тут немає.



Пряму трансляцію поєдинку покаже телеканал 2+2. Поєдинок відбудеться у столичному Палаці Спорту, розпочнеться о 19:00.

За матеріалами: sport.bigmir.net





На правах реклами