Ми у Facebook
21.10.2013, 11:36

На Рівненщині збираються урізати "Чорнобильську зону"

Національна комісія з питань радіаційного захисту населення після комплексного вивчення дійшла висновку, що на Рівненщині зменшилась кількість населених пунктів, де перевищено рівень радіаційного забруднення.
Ще у 2010 році Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи планувало переглянути межі зон радіоактивного забруднення.

На Рівненщині переглянуть межі чорнобильських зон

Цього літа на Рівненщині працювала Національна комісія з питань радіаційного захисту населення. Метою їх роботи стало доопрацювання фактів про стан радіаційного забрудження краю на даний час. Адже за роки, що минули після Чорнобильської катастрофи у деяких районах області рівень радіоактивного забруднення міг зменшитися, а у деяких — навпаки збільшитися.



Фото chornobyl.in.ua
Фото chornobyl.in.ua


- Комісія підготувала 2 томи висновків про радіологічний стан населення пунктів Рівненської області. У них зазаначено, що комісія пропонує залишити 138 населених пунктів, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, тим самим 155 населених пунктів буде позбавлено такого статусу, - про це на засіданні постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села заявив керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Микола Яцюк.

Зараз результати комісії направили на доопрацювання, але якщо рішення буде прийнято і 155 населених пунктів буде позбавлено статусу, то і населення втратить пільги, які вони мали.





На правах реклами