Ми у Facebook
21.10.2013, 09:15

П'ять способів дізнатися, що ваші нові 100$ - не фальшивка

До старих $100 з звичним Бенджаміном Франкліном приєдналися нові 100-доларові купюри, над дизайном яких працювали понад 10 років. Тепер підробити нові 100 баксів стало ще важче.
Тривимірна захисна стрічка. Блакитна захисна стрічка складається з сотень тисяч мікролінз, які створюють ілюзію руху дзвіночків і цифр "100" залежно від кута нахилу. Якщо нахиляти банкноту вперед і назад, дзвіночки і числа "100" зміщуються з боку в бік. Якщо нахиляти банкноту вліво і вправо, вони переміщаються вгору і вниз. Примітно, що стрічка не надрукована на банкноті, а вплетена в папір.

Дзвоник у чорнильниці. ФРС також вперше використовує такий елемент захисту, як змінний колір. Усередині чорнильниці знаходиться дзвін Свободи, який при нахилі зі сторони в сторону змінює свій колір з мідного на зелений. Завдяки цьому ефекту створюється враження, що дзвіночок то з'являється в чорнильниці, то зникає.

Українці знову почали купувати долари

Рельєфний відбиток. Якщо ви проведете пальцем по плечу Бенджаміна Франкліна з лівої сторони банкноти, то відчуєте шорстку текстуру долара.

Мікродрук. На комірі жакета Франкліна ви можете побачити слова "The United States of America", надруковані дрібним шрифтом. Слова "One Hundred USA" надруковані вздовж золотого пера на задньому фоні. А навколо контурів водяного знака у формі портрета розміщений мікродрук "USA 100".

Змінений тил. На звороті банкноти фальшивомонетників чекає черговий сюрприз. На нових $100 зображений той же Індепенденс-хол, але тільки не головний, а задній фасад будівлі. Тепер, щоб підробити нові $100, фальшивомонетникам доведеться змінити всі кліше, які вони використовували для підробки старих банкнот. А це виллється в копієчку.

Нагадаємо, уряд США з 8 жовтня 2013 року ввів в обіг нову 100-доларову банкноту із зміненим дизайном і поліпшеною системою захисту.

За матеріалами: UBR





На правах реклами