Ми у Facebook
23.10.2013, 12:28

У Рівному університет організував... міні-дитсадок

Поєднувати материнство і навчання рівненським матусям тепер буде легше. Адже у одному з вищих навчальних закладів Рівного відкрили кімнату “Матері і дитини”.
У гуртожитках №6 та 7 РДГУ відкрили кімнати пристосовані для перебування дітей, поки батьки на навчанні. Тут є все для того, аби малечі не було сумно: розвиваючі іграшки, набори для творчості, пеленальний столик, стільчик для годування та навіть ліжечко. Малюки зможуть не тільки погратися іграшками, розфарбовувати малюнки, а й навчитись робити своїми руками оригінальні речі – фоторамки, орігамі, листівки.

- Я сама мама, і розумію наскільки молодим батькам необхідна підтримка. Нині на території студмістечка РДГУ проживає 2800 студентів. Більше того, впродовж навчального року сюди приїжджають студенти-заочники з дітьми. Зрозуміло, що кожному з них важко ходити на пари чи іспити разом з дітьми, - каже директор студмістечка РДГУ Віра Бабак. – Сюди ж, у дитячу кімнату батьки зможуть прийти абсолютно безкоштовно разом з дитиною будь-якого віку, або ж залишити малечу під наглядом. У ролі вихователів будуть працювати наші студенти – майбутні педагоги.



На кожну дитину, яка прийматиметься до кімнати, вихователь буде оформляти реєстраційний талон, де вказується вік дитини, ім’я, прізвище та по-батькові малюка та батьків, контактний номер телефону, а також телефон вихователя. Талон ділитиметься на дві частини: одна залишиться у батьків, інша – у вихователя. Така система унеможливлює ситуації, коли дитину може забрати стороння людина.

Разом з тим, у подальших планах РДГУ створити дитячу кімнату в одному з університетських корпусів - там, де навчається найбільше студентів.
Таким чином РДГУ став першим навчальним закладом у Рівному, який отримав статус "Університет дружній до сім’ї".



За словами керівника Сімейного клубу "Пузата мама" Оксани Кравець, реалізація такого задуму відбулася в рамках проекту "Зробимо українські міста дружніми до сімей":

- Молоді батьки, переважно студентки, після народження дитини, продовжують навчання з великими труднощами. Іноді вони вимушені приходити з малятами, яких не мають з ким залишити. Саме тому шляхом впровадження в університеті ініціативи "Університет, дружній до сім’ї" ми забезпечимо рівні можливості для студентів та молодих батьків під час навчання.

Надалі організатори планують моніторити усі заклади, де найчастіше бувають батьки з дітьми та розповідати про наявні недоліки, переваги, а можливо і бажання змінюватись.






На правах реклами