Ми у Facebook
24.10.2013, 14:11

"Vivienne Mort" у Рівному розповіли про музику й мистецтво та заспівали босоніж [Фото+Відео]

Теплий та по-домашньому затишний акустичний концерт відіграв у Рівному київський гурт "Vivienne Mort". Музиканти завітали до Рівного вперше і презентували пісні з нового альбому "Театр Pipinо".
Після концерту харківського гурту "Pur:Pur" у Рівному знову лунала сучасна якісна українська музика. До Рівного на запрошення "Art Hall organization" й за підтримки молодіжної платформи "Яскраво" завітав київський гурт "Vivienne Mort".

Музиканти приїхали удвох і відіграли гарний акустичний концерт у ресторані "Шале" під оплески рівненських глядачів. За кілька годин до концерту вокалістка гурту і, власне його творець, Даніела Заюшкіна поспілкувалася з рівненськими журналістами.

Портал OGO.ua пропонує вам найцікавіші моменти зі спілкування з Даніелою і, звісно, фото- й відеомиттєвості виступу.

Про альбоми:

- Це два зовсім різні альбоми. Перший, "Єсєнтукі LOVE" - це "extended play", у ньому було усього 5 пісень, його можна не рахувати як дискографію групи. Там було зовсім інше звучання, була гітара, звучання було важчим. А повноцінний альбом - один. Називається "Театр Pipinо".

Про склад гурту:

- Ми дуже довго шукали остаточний склад. Як виявляється, у Києві не так просто знайти хорошого клавішника. Нам був потрібен клавішник з калсичною освітою, але той, що дивиться в наш бік. Щоб був нашим однодумцем. Тому дуже зраділи, коли знайшли Сашка (Олександра Лежньова - прим. авт.). Так було і з бас-гітаристом. Щоправда, всі члени мого гурту з Донбасу. Така собі "музична копальня" :) Лише я - киянка.

Творчий розквіт гурту припав на 2012 рік. Власне того року до гурту долучився клавішник Олександр Лежньов.

Відкрита до спілкування Даніела Заюшкіна й мовчазний Олександр Лежньов
Відкрита до спілкування Даніела Заюшкіна й мовчазний Олександр Лежньов


Про народні пісні:

- Дуже красиві, мені подобаються, тому співаємо.

У гурту є кілька українських народних пісень у власній обробці. З однією з них, "Перейди місяцю", музиканти виступали на телепроекті "Першого національного" "Фольк м'юзік".



Про жанр:

- Не те, щоб ми були проти жанрів, але я на них не розуміюсь. Як хочете, так і називайте. Навіщо чіпляти якийсь ярлик? Я не проти, що хтось якось буде визначати наш стиль - ми даємо повну свободу і не ображаємося.

Про концерти:

- Раніше грали концерти-квартирники, але зараз не граємо. Хто за таким форматом сумує, може приходити на наші акустичні концерти. Цей формат нам дуже подобається - у такій атмосфері всі об'єднуються, як колись на квартирниках.

Даніела та Олександр вийшли на сцену "Шале" босоніж
Даніела та Олександр вийшли на сцену "Шале" босоніж


Про "Ночнушка Шоу":

- Цей проект виник випадково. В той період багато що виникало випадково, адже ми ще були несвідомим колективом, який хаотично рухався на всі боки. Я навіть не пригадую зараз, як так вийшло, але ми всі вдягли ночнушки на виступ, глядачі підтримали й також у піжамах прийшли. Вийшло досить цікаво.

Про фестивалі:

- Виступаємо на фестивалях не лише влітку, а навіть коли холодно. От ми в Хотині виступали, то був такий вітер, що мене "здувало". Волосся куйовдиться, в горло вітер залітає. Взагалі фестивалі - це дуже класно, "кіношно" навіть, особливо коли у якійсь фортеці відбувається. Фестиваль "Республіка" дуже сподобався (фестиваль "Республіка" відбувається поруч із Кам'янець-Подільською фортецею - прим. авт.). Ми на багатьох фестивалях ще не були, тому цим плануємо більше займатися в майбутньому.



Про музику як заробіток:

- Музикою заробляти можна і всі члени гурту займаються лише музикою. Можна заробляти всім, чим хочеш. Просто якщо людині не ліньки.





Про переконання:

- Я вегетаріанка, Гліб (Гліб Проців, ударник, - прим. авт.) та Сашко - також. Гліб десь 5 років вегетаріанець, а я - з дитинства. Правда, Сашко нещодавно, кілька місяців. Може не писати про це? Раптом він не втримається. (Олександр Лежньов одразу ж запевнив - "Втримаюсь!"). Виступаємо на концертах на захист тварин, коли нас запрошують.

Про натхнення:

- Натхненням для мене є моє оточнення, все що бачу, чую.



Про Рівне:

- Поки про Рівне нічого не знаємо (розмова відбулася перед концертом - прим. авт.). Бачили лише автовокзал, де смачно пахло якоюсь випічкою. Я сама випічки не їм, але запах люблю. Поки про Рівне більше нічого не знаємо. Матимемо трохи часу - прогуляємось.



Про захоплення і вільний час:

- Коли маю вільний час - я читаю. Прочитала нещодавно біографію гурту "The Doors", важка історія. Коли сумна історія в художній книжці, то я можу заспоїти себе тим, щоб герой помер у книжці, а тут - реальне життя. Окрім читання, я спілкуюся, дивлюся кіно, малюю... Як всі діти :) До речі, я малюю афіші концертів! Я ще вірші пишу! Мене якось кликали виступати серед поетів, але відмовилась. Я буду ніяковіти. Може колись, у старості... Люблю класичний театр, а от якісь авангардні постановки - не дуже. "Кайдашеву сім'ю" подивилась нещодавно.



Про тур:

- У нас тур такий загадковий, і деякі міста у його програмі виникають по ходу. Наприклад, так вийшло з Одесою. Що попереду - навіть не знаю. У нас дуже класні концерти пройшли у Луцьку та на Lviv Acoustic Fest у Львові. Після вас ми поїдемо в Острозьку Академію, будемо поповнювати багаж знань :) Потім - Одеса, а 14 листопада - Київ. Приїжджайте!



Як запевнив один із керівників "Art Hall organization" Олександр Хомич, зовсім скоро на рівненських шанувальників чекають нові цікаві сюрпризи - музичні й не тільки.





На правах реклами