Ми у Facebook
24.10.2013, 13:17

Модне хобі рівнянок: Починаємо плести бісером [Фото+Відео]

Будь-яка нова справа - це завжди цікаво і захоплююче. А бісероплетіння і вишивка бісером - це саме ті справи, які ніколи не пізно почати. Для початківців виготовлення бісерних виробів може здатися заняттям складним і вимагає великої вправності, але, головне, мати терпіння і бажання створювати прекрасне.
Для того, щоб виготовити найпростіші вироби, наприклад сережки, браслети, намисто, вам буде достатньо освоїти базові техніки і прийоми бісероплетіння: нанизування бісеру на нитку і плетіння «в хрестик». Також запасіться набором необхідних інструментів: спеціальними голками, нитками або волосінню і, власне, самим бісером.

ВІДЕО: Уроки бісером - це модно і легко

Робочий простір має бути підходящим для роботи. Вам може знадобитися шматок флісової ковдри і якісна настільна лампа, щоб було видно всі дрібні деталі роботи. Ще ви повинні добре розрізняти кольори і відтінки бісеру.

Голка

Англійські голки гарні для початку, тому що вони тонкі й гнучкі. Пізніше вам, можливо, знадобляться голки з великим вушком, кручені голки для бісеру, швейні голки і т.д.

Англійські голки для бісеру можна знайти в будь-якому рівненському магазині рукоділля.

Нитки

Існує спеціальна нитка для бісеру, як правило, нейлонова. Можна працювати й з волосінню або крученою гелієвою ниткою. Її товщина повинна бути досить тонкою, щоб зробити кілька витків.

Плоскогубці й ножиці

Спеціальні набори плоскогубців та інших інструментів для бісероплетіння складаються зі звичайних плоских плоскогубців, круглогубців, вигнутих круглогубців, різака-плоскогубців.

Дріт

Використовується в основному в техніці дротяного бісероплетіння. Звичайно ж, ви повинні бути впевнені у відповідності розміру дроту розмірам отворів бісеру. Дуже гарні у використанні срібний і нержавіючий дріт.

Бісер

Ви новачок, так що розумно почати працювати з великим чи з середнім бісером. Розмір 11/0 ідеально підходить для першої роботи. Пам'ятайте: чим менший числовий розмір, тим більше бісеринка. Тобто, бісер розміром 8/0 більше, ніж 10/0.

Вага залежить як від розміру, так і від матеріалу, з якого виготовлений бісер. Це може бути скло, дерево, кристали, кістки, дорогоцінні камені, метал і так далі. Починайте зі скляного бісеру, тому що з ним легше працювати, наприклад, з чеського скла.

Форма

Традиційною формою бісеру є циліндр, який використовується для пласких робіт, наприклад, для вишивки. У продажу ви знайдете всі можливі та неможливі форми. Але в будь-якому проекті, який ви обрали, обов'язково буде вказаний і тип намистин.

Скільки потрібно бісеру для виробу?

У міру набуття досвіду ви навчитеся відповідати на питання про кількість необхідного бісеру інтуїтивно. Для початківців ж необхідно знати кількість бісерин в 1 г і кількість бісерин, укладаються в ряд в 1 см.

Кількість бісерин в 1 г

№ бісеру Кількість бісерин в 1 г

15/0 290
11/0 110
8/0 38
6/0 15

Кількість бісерин в 1 см

№ бісеру Кількість бісерин в 1 см

15/0 9
11/0 7
8/0 5
6/0 4

У родині рівнян Симак бісероплетінням займається чоловік

У схемах до виробу найчастіше вказується вага необхідного бісеру та його номер. Якщо потрібного розміру немає під рукою - це не привід відмовлятися від роботи. Грунтуючись на наведених вище даних, можна провести перерахунок витрат матеріалу для вашого виробу.

Де взяти проект майбутнього виробу?

Збірки схем різних проектів бісероплетіння, відеокерівництва можна знайти в спеціальних магазинах для рукоділля, у відповідних відділах книжкових крамниць, і, звичайно ж, в інтернеті.
































На правах реклами