Ми у Facebook
16.08.2014, 11:24

Він та Вона: Як відновити довіру у відносинах?

Сьогодні нерідко можна помітити, що в парах мало довіри. Ми боїмося висловити наші думки, наші справжні відчуття, особливо коли не можемо передбачити реакцію.
Ця недовіра, страх бути ближчими може викликати багато неприємностей, починаючи від холодності у відносинах і закінчуючи проблемами в ліжку. Кожному хочеться, щоб нас зрозуміли, вислухали і не засуджували. Те, що хочеться вам - саме це і варто давати вашому супутнику.

Вміння слухати здасться дивним, але з цього цілком можна почати. Коли ви побачите, як відкривається вам близька людина, стане легше відкрити і своє серце. Часто ми перебиваємо, намагаємося розповісти про свої проблеми. І не чуємо того, кого любимо. Дивуємося, чому ж згодом нам нічого не розповідають. Проскакує думка: «А я тебе зовсім і не знаю».



Запросіть власного чоловіка на побачення

Довіряйте собі. Ви чесні самі з собою? Можете просто взяти і послухати свій внутрішній голос? Спробуйте для початку вести щоденник, чисто для себе. Подивіться, що твориться у вашій голові. Може, у вас є питання до вашої половинки? Сміливо задавайте їх, не залишайте на потім. Неважливо, чи збережеться ваш щоденник надалі. Просто навчиться ділитися сокровенним самі з собою.

Багато хто пише в соціальних мережах те, чого не може висловити вголос. Навіть у такому вигляді можна обговорювати з вашим партнером якісь особисті питання, про які поки що складно говорити один на один. А потім, після обговорення в Мережі, цілком розумно продовжити вирішення проблеми при спілкуванні тет-а-тет.

Як розпізнати сезонну депресію…

Кажіть про свої потреби! Напевно, це скоро треба буде писати на кожному паркані. Ми (поки що) не володіємо телепатією! Шановні дівчата і жінки, якщо вам хочеться, щоб вас тримали за руку під час прогулянки, то скажіть Йому про це неодмінно! Хочете, щоб ваш супутник приділяв більше часу домашній роботі? Говоріть! Це не так вже складно. Адже ви - пара. І якщо ці відносини для вас не є одноразовими, а є намір створювати в майбутньому сім'ю з цією людиною, то над ними потрібно працювати.

Виявляйте інтерес до своєї половинки. Як же мені набрид твій футбол! Коли ж ти перестанеш постійно проводити час зі своїми друзями? Чому ти постійно така зла і весь час дістаєш мене? Досить вічно дивитися свої безглузді серіали! Напевно, багатьом ця ситуація знайома. Тут задіяні лише власні інтереси, тобто немає ніякого бажання розуміти близьку людину. Замість того, щоб дорікати одне одному, чи не веселіше провести вечір, обговорюючи, що сталося у кожного з вас за день? Як пройшов матч, як провели час із друзями, що сьогодні пішло не так і хто ж батько Сільвії в 124907-й серії ...

Чоловік і жінка… Хто в головній ролі?

Ми вважаємо за краще не робити цього, нам легше розлютитися і посваритися, адже важко працювати над відносинами. Незважаючи на те, що ця праця неймовірно винагороджується. Дякуйте і не втомлюйтеся один одного хвалити! Дівчатка - красиві розумниці і рукодільниці, хлопчики - сміливі герої і завойовники. Хіба ви не станете моментально розквітати, якщо зробити вам комплімент чи від душі похвалити?



Навіть звичайне «дякую» у наш час є важким для пар. Нас не вчать цьому в школі, не вчать батьки, а даремно! Ваша жінка помила посуд? Просто зробила вам каву або вичистила всю квартиру до блиску? Подякуйте, захоплюйтеся нею. А ваш чоловік забрав дітей зі школи, прибив поличку в кімнаті або просто виніс сміття? Скажіть щире «дякую» йому. Похваліть від душі, бо він у вас такий молодець.

Як зберегти шлюб, або п’ять мов кохання

Усі ці поради, з першого погляду, досить прості, але на справі буває важко їх реалізувати, тому що багато хто не звик переучуватися, робити по-новому, мати достатньо терпіння, щоб прагнути свого результату. Моя перша вчителька, Марія Степанівна Коваленко, завжди мені казала, що відносини між жінкою і чоловіком - це велика і щоденна праця, праця вчитися кохати все життя. І дійсно, вчитися ніколи не пізно!






На правах реклами