Ми у Facebook
27.10.2013, 08:27

Дівчинка з Рівненщини, яку відкопали з-під землі живою, святкує другий день народження

Ця історія сколихнула всю країну, коли рідна мати після пологів поховала немовля живцем на подвір’ї. Дитина пролежала в землі вісім годин і залишилася живою.
Дворічна Вікторія дивом залишилася живою. Мати пиячила, коли почалися перейми. Народивши, живцем закопала дитину під грушею.

— Почали з експертом знімати шар ґрунту, але дуже обережно, — говорить старший слідчий Березнівського РВ УМВС Василь Дячук. — Але почули дитячий звук, ніби скрегіт, він різко відреагував, а я сказав, що дитина жива. Ми почали швидко та обережно відгрібати шар ґрунту.

Дівчинку відправили до лікарні. За кілька днів виписали без жодних ускладнень. А у переддень народження маленької Вікторії міліціонер завітав до дитини з подарунками.

Дівчинку всиновив рідний брат горе–матері Віктор. Він разом з дружиною Наталею виховують шестеро дітей. Живуть в новому будинку в селі Вітковичі. Дівчинку назвали Вікторія, як символ перемоги над смертю.

— Прийняли як свою дитину, бо ж була маленькою з роддома, — ділиться прийомна мама Вікторії Наталія Покорська. — Яка різниця хто її народив. Прийняли як свою: так і діти, так і ми.

Вікторія була дев’ятою дитиною. Проте, сусіди кажуть, жінка їх ніколи не доглядала. Адже двоє померло, одне забрав біологічний батько, а решта п’ятеро виховуються в інтернаті.

Матір засудили за статтею замах на вбивство. Зараз жінка в ізоляторі чекає на переведення в колонію.

На Рівненщині породілля живцем закопала дитину

— Їй залишається відсидіти рік і три місяці, — зазначив начальник Березнівського райвідділу міліції Олександр Таргоній. — Тому, що 26 числа минає два роки з моменту виявлення дитини у землі. Тоді вона була одразу арештована.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ