Ми у Facebook
27.10.2013, 15:34

У Рівному "Свято батьківства" об’єднало майже тисячу сімей [+Фото]

Упродовж всього дня у суботу, 26 жовтня, рівненські матусі-татусі та їх діти заполонили Палац культури та спорту "Хімік". Усі вони зібралися на перше у Рівному "Свято батьківства".
Рівнянка Катерина з сином Юрієм прийшли на "Свято батьківства" з самого ранку. Розповідає, що захід був цікавим не лише їй, а й малюкові:

- У нас такий період - рік і три місяці - що нам цікаво все. Клоуни, як надуваються кульки, гратися з іншими дітьми, а їх тут було багато.

Як сучасно народжувати і виховувати дітей рівнянам розкажуть на "Святі батьківства"

"Свято батьківства" насправді зібрало чимало рівненських родин. Лише за приблизними підрахунками організаторів до дійства долучилося близько 700 подружніх пар. І це зважаючи на те, що подібне свято у Рівному відбулося вперше.

- У Європі подібні свята відбуваються регулярно, - розповідає співорганізатор свята, одна з керівників Родинного центру "Сімейка" Марина Попова-Веремчук. - Ми ж вирішили показати рівнянам, що не потрібно сидіти вдома. З дітьми можна весело проводити час. Наприклад, у нас могли вільно погратися на великому килимі, поліпити з глини чи помалювати, погратися з клоунами. Важливо усвідомити, що для того, щоб подрувати дитині радість не потрібно докладати великих зусиль.





Окрім того, організатори дійства пропагували і свідоме батьківство. Для цього проводили лекції для вагітних та мам і тат з дітками різного віку.

- З ними ділився досвідом гінекоголи, педіатри, логопеди і психологи, - продовжує пані Марина. - Лекції проходили у великій та малій глядацьких залах, а на килимі постійно проводилися цікаві уроки.






Загалом організатори та учасники свята залишились задоволені, а тому переконують, що наступного року "Свято атьківства" відбудеться знову.





На правах реклами