Ми у Facebook
28.10.2013, 14:35

Рівнянин, що порізав сім'ю і ледь не вбив 13-річного хлопчика, сидітиме десять років

Цій кривавій події, під час якої ножових поранень зазнали подружня пара та їх 13-річний син, передує історія великого кохання їх дочки.
Про це повідомив старший прокурор прокуратури міста Рівне Василь СУРЖУК.

Рівняни Юрій та Оксана були молодою сім'єю. Проте, через постійні непорозуміння їх щастя зруйнувалося і Оксана з маленьким сином пішла від цивільного чоловіка. Всі наміри Юрія відновити стосунки були марними.

У Рівному чоловік порізав сім'ю і втік

Торік 20 жовтня чоловік вирішив раз і назавжди розібратися з родичами колишньої дружини. Для цього він прихопив з собою кухонного ножа.

Трагедія розігралась близько 21-ї години в одній з багатоповерхівок на вулиці Макарова. Юрій без перешкод зайшов до незамкненої квартири колишніх родичів.

Першим на його шляху опинився 13-річний брат Оксани Андрій: хлопчина сидів на дивані в коридорі, біля нього бавився трирічний Данилко - син Юрія та Оксани. Непроханий гість влучив Андрію в шию, розітнувши щитовидного хряща й гортань.

Насівши на пораненого хлопця, Юрій продовжив наносити удари в ділянку грудної клітки, зламав ребро та пробив праву легеню. Підліток захрипів, Данилко, злякавшись, заплакав.

На шум у кімнаті прибігли тесть з тещею: жінка встигла підхопити внука на руки, однак вибігти з кімнати їй не вдалося. Зять упіймав тещу за волосся й наніс їй удар ножем у спину. Пізніше судово-медична експертиза встановить, що поранення жінки відноситься до середнього ступеня тяжкості, її сина — до тяжкого тілесного ушкодження, яке небезпечне для життя.

Довести тяжкий злочин до кінця чоловікові завадив тесть: він металевою пилкою почав наносити нападникові удари по голові, обороняючи рідних. Юрій все ж устиг поранити й його: влучив ножем у шию та грудну клітку.

Після цього зловмисник втік. Чоловік кілька діб переховувався від правосуддя. Правоохоронці затримали нападника за місцем проживання.

Дитина, яку порізали під час сімейної сварки у Рівному, в реанімації

Пізніше Юрій стверджував, що неповнолітнього Андрія поранив випадково. Мовляв, спотикнувся, упав на малого, тримаючи в руках ножа. А тещі завдав тілесних ушкоджень, обороняючись від тестя, який бив його пилкою по голові.

Однак у ході досудового розслідування підтвердилися припущення про вмотивованість дій підозрюваного. Саме неприязні відносини до родичів колишньої дружини підштовхнули чоловіка до вчинення тяжкого злочину.

Рівненський міський суд кваліфікував дії підсудного за частиною 3 статті 15, п.п.1,2 ч. 2 ст. 115 КК України ( незакінчений замах на умисне вбивство двох і більше осіб та малолітньої дитини). Чоловік проведе у в’язниці 10 років.

Окрім того, Юрію доведеться сплатити 2 397 гривень, витрачених на лікування 37-річної тещі, ще 16 250 гривень — спрямованих на порятунок 13-річного Андрія. Суд також зобов’язав засудженого сплатити потерпілим 120 тисяч гривень моральної шкоди та ще 10 тисяч — матеріальної.







На правах реклами