Ми у Facebook
29.10.2013, 10:10

Стартує конкурс з української мови імені Петра Яцика

ХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартуватиме 9 листопада 2013 року в Житомирі. А торік змагання знавців української мови приймало Рівне. Більше про конкурс дізнайтесь далі!
Конкурс стартуватиме 9 листопада 2013 року у Житомирському телевізійному центрі (вул. Театральна, 2), передає ІА "Наголос". А ось торік відкриття конкурсу відбулось у Рівному. За час його існування перемогу в різних вікових категоріях здобули близько двох десятків школярів та студентів із Рівненщини.

Давайте пригадаємо імена вчителів Рівненщини, які в різні роки підготували переможців ІV етапу конкурсу. Отож, торік, під час відкриття конкурсу в Рівному, на сцені обласного академічного українського музично-драматичного театру вшанували таких педагогів:

Сосюк Наталію Володимирівну ­– вчителя української мови і літератури, директора навчально-виховного комплексу ,,Рівненський обласний ліцей-інтернат”, вчителя-методиста, відмінника освіти України, заслуженого вчителя України;

Городну Оксану Зиновіївну – вчителя української мови і літератури Володимирецького районного колегіуму, вчителя-методиста, заслуженого вчителя України;

Полторацьку Людмилу Анатоліївну – вчителя української мови і літератури Рокитнівського навчально-виховного комплексу "школа – гімназія";

Черуху Ірину Володимирівну – вчителя української мови і літератури Рівненської загальноосвітньої школи № 8;

Олійник Наталію Миколаївну – вчителя початкових класів Рівненської гуманітарної гімназії, нині – Обарівської загальноосвітньої школи Рівненського району;

Шевцову Раїсу Володимирівну – вчителя української мови і літератури Здолбунівської гімназії, вчителя-методиста;

Дученко Олесю В'ячеславівну – вчителя української мови і літератури Здолбунівської гімназії;

Юрчук Таїсу Панасівну – вчителя української мови і літератури навчально-виховного комплексу ,,Рівненський обласний ліцей-інтернат”;

Басирову Ніну Степанівну – вчителя української мови і літератури Рівненської гуманітарної гімназії;

Гнедько Людмилу Павлівну – вчителя української мови і літератури Велюнської загальноосвітньої школи Дубровицького району.

Під час минулорічного урочистого відкриття конкурсу в Рівному
Під час минулорічного урочистого відкриття конкурсу в Рівному


"Звертаємо увагу, що Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій до 1 січня 2014 року необхідно надіслати відомості про переможців ІІІ етапу серед учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів та переможців ІІ етапу з числа студентів вищих навчальних закладів на адресу: 01034, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 21Є, офіс 57 (електронна адреса: lum2003@ukr.net; т/факс: (044) 486-53-78)", - повідомили у Міносвіти.

Учні, студенти та аспіранти Рівненщини - переможці конкурсі імені Петра Яцика разних років
Учні, студенти та аспіранти Рівненщини - переможці конкурсі імені Петра Яцика разних років


У січні 2014 року проводиться підсумковий етап для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, для студентів вищих навчальних закладів – в Автономній Республіці Крим, обласних центрах, містах Києві та Севастополі у день, визначений Лігою українських меценатів за погодженням з Міністерством освіти і науки.

Рівненщина вперше прийматиме міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Довідка
Міжнародний конкурс знавців української мови заснував український меценат Петро Яцик. Його проводять щорічно, а учасниками можуть бути школярі (починаючи із третього класу) та студенти. Конкурс традиційно стартує 9 листопада – у День української писемності та мови. За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн. людей з-понад 20 країн світу.

Петро Дмитрович Яцик (7 липня 1921, Верхнє Синьовидне, Сколівський район, Львівська область — 8 листопада 2001) — канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп, відомий своїм вагомим внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні.





На правах реклами