Ми у Facebook
29.10.2013, 14:08

Рівнян запрошують захистити "Русский мир"

Хоча церква в Україні відокремлена від держави, лише наївна людина, певно, повірить, що вона взагалі перебуває поза політикою. Вкрай промовисте цьому підтвердження репортер "ОГО" виявив на... церковному кіоску поблизу Свято-Воскресенського собору.
Серед анонсів паломницьких поїздок та реклами відділу церковних товарів на стіні кіоску, розташованого поряд із нижнім храмом Свято-Воскресенського собору, де, як відомо, здійснюють богослужіння священослужителі Української православної церкви, - дещо незвичне оголошення. Незвичне - своєю гострополітичною спрямованістю. Рівнян запрошують взяти участь у хресній ході у столиці "за укрепление единства Русского Мира против експансии ЕС". Заплановано захід на 4 листопада. Під оголошенням - три підписи: всеукраїнська громадська організація "Православний вибір", Союз православних братств України та "Народний Собор".

Не даємо оцінку змісту проанонсованого заходу та його доцільності. Зокрема - у контексті причетності до подібних акцій церкви. Адже, як кажуть, скільки людей - стільки і думок. Ми просто помітили звичайне, на перший погляд, оголошення, яке свідчить про те, що справи церковні й справи політичні - зовсім не паралельні прямі, що не перетинаються...





А що думаєте про це ви? Висловіть свою думку в коментарях!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ