Ми у Facebook
30.10.2013, 08:30

Програму візової лотереї Green card в Україні контролюють шахраї

З року в рік до лотереї потрапляють імена 80% населення Західної України без їх відома.
Про це повідомляє Voice of America, посилаючись на доповідь, підготовлену офісом генерального інспектора Державного департаменту США, передає Укрінформ.

"Нова доповідь Офісу генерального інспектора Державного департаменту США говорить про організовані групи шахраїв, які під виглядом туристичних агентств взяли під свій контроль програму диверсифікаційної візової лотереї в Україні", - йдеться у повідомленні.

США може скасувати видачу Green Card (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Згідно з викладеною схемою, шахраї, часто без відома та дозволу українців, вводять в онлайн-програму на отримання віз їхні імена та персональну інформацію, яку "купують, крадуть або отримують із відкритих джерел". Зокрема, за оцінками посольства США в Києві, з року в рік до лотереї потрапляють імена 80% населення Західної України.

При реєстрації шахраї отримують номер підтвердження поданої на учать у програмі заявки, який, у разі надання Держдепом цьому аплікантові візи, використовують для вимагання у нього грошей. Так, у доповіді офісу генінспектора говориться, що злочинці потім контактували з сотнями українців, вимагаючи підписання контракту про сплату 15 тисяч доларів за отримання номеру підтвердження. Якщо у переможця лотереї не було стільки грошей, то йому нав’язувався фіктивний шлюб із бажаючими іммігрувати в США і готовими за все оплатити. У ряді випадків від учасника лотереї вимагали для цього розірвати справжній шлюб.

Українці конкурують з ефіопами з отримання Green Card

Діяльність шахраїв розповсюджувалася і по прибутті іммігранта у США, де злочинці вимагали сплати за отримання номеру соціального страхування тощо.





На правах реклами