Ми у Facebook
30.10.2013, 17:21

Повсталі рівняни просили віддати будинок місту [+Аудіо]

Прийшли з вимогою “Віддайте нас місту” мешканці будинку на вулиці Соборній, 257, які вже не перший рік прагнуть збагнути: кому належить їх будинок. Адже власники, хто б ними не був, довели малосімейку ледь не до повної розрухи.
- У нас в будинку були ситуації, коли до людини приходять і розказують, що шість років тому приватизували їх квартиру. І я тепер не знаю, чи моя квартира приватизована, чи її комусь подарували. Я не знаю, чи дійсно це моя квартира, чи може ще хтось там прописаний з моїми дітьми. Приватизувати квартиру не дають. У 2006 році з мене вимагали 40 тисяч гривень за це. “Рівнеагробуд” видав довідку, з рахунком в 32 тисячі, а в очі сказав — 40 тисяч. І це так — одному 10 тисяч сказав, другому 70, а мені — 40. З того періоду з різних людей різні суми. Я в прокуратуру зверталася, у БТІ зверталася, а там кажуть: зможуть допомогти, якщо будинок буде у власності міста, - нарікає одна з пікетувальниць Світлана Конончук.

БІЛЬШЕ ФОТО З ПІКЕТУ

Таких, як ця жінка, під стінами Рівненської обласної асоціації по сільському будівництві “Рівнеагробуд” зібралося понад півсотні жильців горезвісної малосімейки на Соборній, 257. Люди нарікають: зробили все для свого будинку, відремонтували дах, зробили ремонти у під’їзді, оплачують прибирання — і все за свій кошт.

Битва за "будинок Новосада" — Соборна, 257

З вимогою передати будинок у комунальну власність міста, мешканці малосімейки прийшли під офіс “Рівнеагробуду”. Саме це підприємство тривалий час вважалося власником будинку та мало б підтримувати його у належному стані.





Окрім того, пікетувальники акцентували: власники не дають дозволу на приватизацію квартир, в яких проживають уже не перший рік. Вирішити проблему може лише передача будинку місту.

ЯК КЕРІВНИК "РІВНЕАГРОБУДУ" РЕАГУВАВ НА РІВНЯН

Та під час спілкування з головою асоціації “Рівнеагробуд” Сергієм Новосадом з’ясувалося, що будинок належить кільком різним фірмам. І головне: мешканці не просили дозволу на приватизацію. Та й саме місто не хоче брати на баланс цей будинок.

У рівненській аварійній багатоповерхівці квартири приватизували разом з мешканцями

- Ми зверталися з проханням взяти на баланс будинок, але нам сказали, що місто не готове прийняти будинок, - наголосив Сергій Новосад. - А тому його передали на баланс ВАТ "Полісся".

Сергій Новосад демонстрував різноманітні документи, які мали б підтвердити його правоту, але люди йому не повірили
Сергій Новосад демонстрував різноманітні документи, які мали б підтвердити його правоту, але люди йому не повірили


За словами депутата Рівненської міської ради Олександра Нестерука, проблема у тому, що всі ті проблеми, які мали вирішити власники будинку, так і лишилися невирішеними.

Конструктивна розмова переривалася емоційними вигуками мешканців. А от документальним підтвердженням правоти Сергія Новосада ані люди, ані присутні депутати не повірили.

Як вкрасти багатоповерхівку - Соборна, 257

- Давайте домовимося так, - запропонував Олександр Нестерук. - Оберемо конкретний день, можливо навіть на цьому тижні, коли зберуться усі “власники” цього будинку і вирішать, що робити далі. Адже прецедентів маса. Про один з них дізнався буквально днями: молода сім’я мала там квартиру, право власності на неї, офіційно продала її, а за кілька днів отримала позов, що це не їх квартира взагалі. Як таке може бути? Я просто не хочу, щоб в рейдерський спосіб захоплювали цей будинок.

Повний аудіозапис зустрічі мешканців Соборної, 257 з головою асоціації “Рівнеагробуд” Сергієм Новосадом:






На правах реклами