Ми у Facebook
01.11.2013, 10:00

Рівненський інтернет-магазин знає вся Україна

В інтернеті сьогодні можна купити все: одяг, техніку, іграшки і навіть... меблі! Саме з співвласником та засновником інтернет-магазину меблів «Дубок» Віталієм Бєлєньким ми і вирішили поспілкуватися про особливості цього бізнесу.
У свої 25 років пан Віталій є успішним бізнесменом, фірма якого вже вийшла на всеукраїнський рівень.

- Пане Віталію, розкажіть, як зародилася ідея відкрити саме інтернет-магазин меблів?
- Закінчивши університет з відзнакою, почав шукати роботу по спеціальності, яку знайти було не просто. Зрозумівши, що «червоний диплом» не допоможе мені реалізуватись – прибив його до стіни (посміхається - прим. авт.). А так як ще будучи студентом я пробував себе в бізнес діяльності, то вирішив продовжити рухатись у цьому напрямку. Ідея створення саме інтернет-магазину прийшла тоді, коли я купував собі мобільний телефон в інтернет магазині «Rozetka». Проаналізувавши ринок, вирішив через інтернет продавати меблі. Так і виник інтернет-магазин dybok.ua, який за короткий проміжок часу почав займати лідируючі позиції на ринку продажу меблів в Україні!



- Як зародилася ідея - ми вже знаємо, а як усе починалося в реальності?
- Від моменту зародження ідеї до першого замовлення пройшло близько півроку. Цей час пішов на вивчення всього з середини, вивчалася кожна деталь, кожна дрібниця: різниця між фабриками та майстрами, між матеріалами, аналіз роботи конкурентів. Це були ті знання і той досвід, який дав змогу побудувати успішну компанію. Найважчі були перші три місяці. Постійно велась робота над сайтом. Завдяки цьому замовлення зросли втричі. Кожен наступний місяць випереджав попередній. До кінця року ми вийшли на рівень провідних місцевих меблевих магазинів - і цим привернули увагу інвесторів. У той період замовлення зросли вдесятеро. Саме фінансова підтримка інвесторів у подальшому відіграла важливу роль у формуванні всеукраїнського меблевого інтернет-магазину. Таким чином ми перейшли на наступний етап.

- А які проблеми Ви зустріли на шляху розвитку бізнесу?
- З приходом інвесторів усі основні проблеми зникли. Першою була та, що служби доставки пошкоджували меблі – просто через невміння масово доставляти крихкий товар. Було прийняте рішення не знімати з себе відповідальність, так як роблять інші меблеві інтернет-магазини, тому на даному етапі більшість доставок ми робимо самостійно, власним транспортом.

Другою глобальною проблемою була заміна браку, адже виробник замінює деталі протягом місяця. За рахунок інвесторів, ми закупили на склад усі ходові товари. І тепер заміну браку проводимо практично миттєво і безпроблемно.

По суті ці проблеми підняли «Дубок» на сходинку вище: ми маємо свій транспорт і великий асортимент товару на власному складі.



- Коли інтернет-магазин «Дубок» починав свою діяльність, він був одним з небагатьох меблевих інтернет-магазинів, а тепер конкурентів на ринку України вистачає. Що вирізняє вас серед інших?

- Насамперед, ми є регіональним інтернет-магазином. Як вже згадувалось, у нас є великі запаси товару на складі. А також працює відділ, який формує маршрути для найшвидшої доставки товару, в будь-яку точку країни. Ще однією особливістю є те, що ми працюємо з мінімальною передоплатою тоді, коли більшість інтернет-магазинів часто вимагають 100% оплату для неможливості відмови. На сьогодні ми безкоштовно доставляємо стільці, дивани, матраци навіть у невеликі міста та села. Щодня вся команда працює над тим, щоб покращити сервіс та задовольнити наших покупців по всій Україні.

- На сьогодні dybok.ua є єдиним регіональним інтернет-магазином. Що саме дає змогу продавати товар за доступною ціною в кожному регіоні України?

- Звичайно, що саме регіональність дає нам змогу тримати таку ціну. Не менш важливим є те, що ми працюємо напряму з фабриками, без посередників, тому така співпраця сприяє ціноутворенню.

- Чи можна сказати, що ТМ “Дубок” займає лідируючі позиції серед конкурентів?

- Так, думаю, що на сьогодні інтернет-магазин “Дубок” є одним із лідерів з продажу меблів в Україні. Вже діє близько 100 пунктів видачі товарів по Україні, і їхня кількість весь час зростає. Ми співпрацюємо із понад 30 фабриками, серед яких VIP-master, Matrolux, Gerbor, БРВ, Комфорт Меблі. І процес розвитку триває!





На правах реклами