Ми у Facebook
01.11.2013, 09:00

Рівнян атакує грип. Як захистити себе та своїх близьких? [+ПОРАДИ]

У Рівному спостерігається підйом захворюваності на грип та ГРВІ. За минулий тиждень в місті захворіло 966 осіб, що становить 386,1 на 100 тисяч населення. Ми пропонуємо кілька простих порад, як захистити себе та свою родину від цієї неприємної недуги.
- Із всіх захворівших осіб: діті складають 69,1%(668 осіб), школярі складають 27,9% від всіх захворівших дітей (187 осіб), - повідомляє лікар-епідеміолог Рівненського міського управління ГУ ДСЕС у Рівненській області Світлана Зяткевич. - Важких та летальних випадків в місті Рівне за цей період не зареєстровано.

На Рівненщині зростає рівень захворюваності на грип

Щоб вдерегли себе та своїх близьких від грипу, пам'ятайте 5 головних та корисних порад:

1. Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом - коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають усі в радіусі 2 метрів навколо хворого.



2. Навіть якщо ознак хвороби немає, уникайте скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів. Особливо актуально під час сезону грипу та епідемій.

Користуйтеся одноразовими масками при необхідності - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Маскою слід користуватися при догляді за інфекційним хворим чи просто спілкуванні з ним.



Грип на Рівненщині. Поради.

3. При появі перших симптомів грипу ви обов'язково повинні залишитися вдома - щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку, смертельну для деяких із них. Такими симптомами є: підвищена температура тіла, біль у горлі, кашель, нежить та біль у м'язах. З будь-якими з цих симптомів не варто виходити з дому навіть заради візиту до лікаря - його слід викликати додому. Призначене лікарем симптоматичне лікування у домашніх умовах може бути достатнім для одужання.



4. Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання - як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.

Повноцінно харчуйтесь, висипайтесь, уникайте перевтоми - для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить ваші шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.



5. Пам'ятайте, ваші руки мають бути чистими, адже інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей.



Дотримуйтеся профілактичних заходів і БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ