Ми у Facebook
01.11.2013, 08:00

Рівненські депутати хочуть прирівняти самогон до горілки

Внести зміни до чинного законодавства України в частині реклами та продажу алкогольних напоїв просять парламентарів депутати Рівненської обласної ради. Що саме в "алкогольній" темі стурбувало місцевих обранців - дізнаєтесь далі!
"Ми, депутати Рівненської обласної ради, звертаємося до Верховної Ради України з проханням не стояти осторонь проблеми, пов'язаної з продажем спиртних, слабоалкогольних напоїв у нічний час, «підпільною» реалізацією цих товарів підліткам та дітям, - наголошується у зверненні. - Прикметно, що левову частку – понад дві третини (більше 200 тисяч чоловік) від кількості щорічного скорочення населення (у середньому 330 тисяч чоловік) становить смертність від наслідків споживання алкогольних і тютюнових виробів".

На думку депутатів Рівненської обласної ради, які проголосували за звернення, причиною такої ситуації є недосконалість законодавства, яке дозволяє купувати алкоголь в Україні в будь-який час доби, в будь-якому місці та майже в будь-якому віці.

Відтак, автори документу звернулись до Верховної Ради з проханням внести зміни до чинного законодавства України з приводу:

- підвищення вікового цензу до 21 року на продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (крім безалкогольного);

- заборони торгівлі в нічний час та реклами алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (крім безалкогольного);

- прирівнення самогону до алкогольних напоїв;

- запровадження кримінальної відповідальності за збут самогону;

- запровадження у місцях продажу пива та алкогольних напоїв соціальної реклами про шкідливий вплив таких напоїв на організм людини.

У Рівному знову заговорили про заборону реклами тютюну і пива

"Вжиті заходи нададуть можливість збереження та зміцнення здоров’я населення, захисту від наслідків споживання алкогольних напоїв, мінімізації соціальних та економічних наслідків пияцтва" - переконані ініціатори звернення.

Рівнерада просить нардепів підтримати антиалкогольний закон





На правах реклами