Ми у Facebook
01.11.2013, 08:34

Медикам платитимуть за якість роботи?

Механізм оплати праці медпрацівників враховуватиме як обсяг виконаної роботи, так і якість, заявила на зустрічі з регіональними журналістами міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова.
За словами міністра, в пілотних регіонах відпрацьовано новий механізм оплати праці медиків, який враховує не тільки обсяг виконаної роботи, але і її якість.

Із 2017-го в Україні введуть обов'язкове медичне страхування

«Ми розпочали реформу з первинного рівня медицини, оскільки перший контакт пацієнта з охороною здоров'я починається саме з «первинки», – саме сюди людина приходить за діагнозом, за порадою, просто виміряти тиск, – зазначила міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. – І саме на первинному рівні медичної допомоги у пілотних регіонах ми опрацювали новий механізм – платимо не тільки за обсяг, але і за якість роботи».

Медична реформа: всі — до сімейного лікаря

Нині перед міністерством, за словами його керівника, постало нове завдання – відпрацювати об'єктивні критерії, за якими визначатиметься якість роботи сімейного лікаря, зазначає Урядовий портал. Будуть враховуватися всі об'єктивні індикатори – стан здоров'я людей на ділянці, кількість людей, які звернулися за допомогою, пацієнтів, що її отримали, а також кількість тих, хто викликав невідкладну медичну допомогу, через те, що сімейний лікар їх вчасно не відвідав.

Медична реформа в Україні: галопом по здоров'ю?

До слова, за даними Головного управління статистики у Рівненській області, середня заробітна плата у сфері охорони здоров'я у вересні нинішнього року становила в області 2174 гривні.

Після відвідин рівненських лікарень можна починати лікувати нерви





На правах реклами