Ми у Facebook
02.11.2013, 13:12

Найвідоміші близнюки сучасності: успіх на двох [+КОНКУРС] [+Фото]

Кажуть, що Бог ділить талант між близнюками порівну, а тому й відомих людей поміж них не так і багато. У чому ж їх феномен?
Найвідомішими двійниками в античній міфології вважають засновників Риму – Ромула і Рема. Дві яскраві зірки сузір’я Близнюки названі на честь синів Юпітера – Кастора і Поллукса. А найпопулярнішим близнюком світу вважають Елвіса Преслі, брат якого помер при народженні. Саме на честь нього відомий Елвіс отримав друге ім’я Аарон.

Відомих незвичних людей-близнюків щороку навколо нас все більше і більше.

Брати Качинські

Лех і Ярослав Качинські народилися у Варшаві 18 червня 1949 в сім’ї інженера, ветерана Другої світової війни, офіцера Армії Крайової Раймунда Качинського. Лех Качинський під час суперечок зі своїм братом любив жартувати: "Звичайно, Ярослав правий, адже він старший за мене на цілих 45 хвилин".



Мама братів Качинських – Ядвіга – ласкаво називала їх Лешеком і Яриком. І казала: їх же так просто розрізнити – у Лешека родимка на щоці.
У 1962 році школярі Лех і Ярослав знялися у відомому і дуже популярному в Польщі дитячому фільмі-казці "Двоє, які вкрали Місяць".

Лех спільно з братом Ярославом у 2001 році створив політичну партію "Право і справедливість". Через рік переміг на виборах мера Варшави. На виборах в жовтні 2005 року Лех Качинський був обраний президентом Польщі.
Президент Польщі Лех Качинський загинув в авіакатастрофі під Смоленськом. Разом з ним у літаку Ту-154 розбилося ще 95 осіб. У тому числі його дружина, посол Польщі в Росії, члени керівництва країною.

Сестри Зайцеві

Тетяна та Олена Зайцеві народилися в місті Острогозьку Воронезької області. 16 грудня вони відзначають один день народження на двох: спочатку вимовляють тост за Тетяну, а через 15 хвилин – за Олену.



Близнючки часто змінювали місце проживання, адже батько сестер був військовим лікарем. Мама, Клара Іванівна, працювала в сфері музичної освіти – саме завдяки їй сестри серйозно займалися музикою з дитинства. Загальноосвітню школу близнючки закінчили в Калузі. Потім було навчання у Всеросійській Творчій Майстерні Естрадного Мистецтва. На одному з престижних музичних конкурсів у Сочі в середині 80-х чарівні блондинки стають переможцям. А в 1998 році завойовують головний приз премії "Овація" і серця мільйонів шанувальників.

Олена Зайцева була двічі одружена з іноземцями і якийсь час жила в Німеччині і Голландії. Старша Тетяна заміжня за американським бізнесменом.

Сестри-близнюки співачки Тетяна та Олена Зайцеви були дуже популярні в 90-ті роки. З 2000 року сестри Зайцеви працюють в Америці і гастролюють по світу.

Сестри Олсен

Американські фільми за участі цих двох дівчаток відомі майже у всьому світі. Кумедні непосидючі кучеряві блондиночки заворожували з екрану своєю безпосередністю. Найвідоміші і напевне одні з найулюбленіших дівчат-двійнят (вони різнояйцеві близнюки) – це сестри Мері-Кейт і Ешлі Фуллер Олсен.



Чарівні личка, світова знаменитість, практичний розум і величезні статки у кожної сестри – ось такі вони відомі американські актриси близнючки Олсен.

Після зйомок ще у самому ніжному віці в в комедії "Повний дім" у дівчаток з’явилося більше часу і можливості працювати у великих проектах. Мова про зйомки у різних фільмах, записи музичних альбомів, випуск книг та чимало іншого. Дівчата у 17 років створили свою власну продюсерську компанію, що робить їх наймолодшими продюсерами у Голлівуді. До речі, в Америці встигли випустити ляльки Барбі, що дуже схожі на сестричок Олсен. Ще дівчата успішно пробують себе у ролі дизайнерів і є іконами стилю. А це вже свідчить про великий успіх двійнят!

Сестри Арнтгольц

Російський "аналог" американських сестричок Олсен – двійнята Ольга і Тетяна Арнтгольц – з’явилися на світ 18 березня 1982 у Калінінграді. До речі, Тетяна старша сестру на 20 хвилин. Наприкінці 90-х сестри приїхали до Москви, щоб спробувати щастя при вступі у знамениту "Щепку" (Вище театральне училище (інститут) імені Щепкіна).



На відміну від інших ВНЗів, де сестрам відмовили, заявивши: "Однакові актриси нам не потрібні!", у театральний інститут імені Щепкіна дівчат взяли з першого разу і тут же засипали пропозиціями зніматися в кіно і серіалах.

Незважаючи на схожість, у сестер все ж є відмінності. Приміром, у Ольги, тихої і замкнутої в собі, творча доля успішніше складається у повнометражному кіно, а у Тетяни, веселої і товариської, – на серіальному терені.

Брати Борисенки

Брати Володимир і Олександр Борисенки, які народилися 8 вересня 1992 у Дніпропетровську, про зоряну кар’єру не мріяли. Куди більше їх цікавили захоплюючі екстремальні походи, які організовувала мама.



Саме вона навчила синів правильно ставити намет, розводити багаття, варити кашу "з сокири" і орієнтуватися на місцевості. Можливо, ці навички виживання в екстремальних умовах і допомогли Сашкові і Володі пробитися на "Фабрику зiрок - 3".

І нехай вони так і не стали переможцями, Україна раз і назавжди закохалася в цих чарівних хлопців, які, до слова, зовсім недавно записали дві нові пісні і зняли свій дебютний відеокліп.

Брати Капранови

Напевне, найвідомішими близнюками України можна назвати письменників, видавців, публіцистів, громадських діячів Віталія та Дмитра Капранових.



Вони народилися 24 липня 1967 року в м. Дубоссари, нині Молдова. Коли їх діда посадили як ворога народу, бабуся не стала чекати, поки її теж посадять разом із малими дітьми, а вирішила тікати – спочатку в сусідній район Одеської області, потім в інший. Коли ж її вирахували — втекла до Молдови. Самі брати виросли в Очакові Миколаївської області. Крім звичайної школи, закінчили спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано). Вищу освіту отримували в Уральському політехнічному інституті (м.Свердловськ) та Московському енергетичному інституті за фахом "Технічна кібернетика". 1988 року одружилися з сестрами-близнючками і переїхали до Москви, де за іронією долі жили на вулиці Івана Франка. Працювали на різних посадах у фармацевтичному та виноробному бізнесі, отримали досвід керівної роботи.

На початку 90-х у Москві взялися за перо і почали писати свою першу книжку "Кобзар 2000". Писали 10 років, дописували вже у Києві, куди перебралися 1998 року.

Відтоді мають власне видавництво "Зелений пес", пишуть книги, подорожують країною, співаючи та читаючи власні твори, ростять дітей і активно беруть участь у сучасному мистецькому та політичному житті. А їх "Кобзар 2000", з якого власне і почалася видавнича справа, перевидавався вже чотири рази.

Близнюки, двійнята, трійнята Рівненщини також варті, аби про них дізнався увесь світ. Саме для них "ГАЗЕТА" розпочала конкурс "Парад рівненських близнюків".

Станьте учасником конкурсу “Парад рівненських близнюків” та вигравайте мобільний телефон.

Надсилайте ваші фото та історії на електронну пошту gazeta.rv.ua@gmail.com або повідомленнями на сторінку “Рівненської газети” у “В Контакте” або на сторінку OGO.ua у Facebook.


"Рівненська газета" №44 від 31 жовтня 2013 року





На правах реклами