Ми у Facebook
02.11.2013, 13:06

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через конфлікт навколо будівництва заправки

Фото депутата Рівнеради Олександра Лащука з місця події

Сьогодні, 2 листопада, до прокуратури Рівненської області надійшла інформація, що між жителями вул. Басівкутська та представниками МПП "Агата" виник конфлікт.
Як повідомили у прес-службі прокуратури області, на місце події виїхала слідчо-оперативна група з числа працівників міліції та прокуратури.

Війна рівнян проти АЗС неподалік будинків триває

Встановили, що конфлікт виник через те, що працівники "Агати" хотіли почати будівництво автозаправної станції. Внаслідок протистояння між групою жителів навколишніх будинків та колективом підприємства відбулась штовханина. На даний час обстановка стабілізувалась, учасники події розійшлися.

Прокуратура міста Рівне забезпечила внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомостей за частиною 2 статті 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Досудове розслідування проводять слідчі органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, вранці 2 листопада на вулиці Басівкутській у Рівному, на місці, де мала будуватись автозаправна станція, проти чого протестують мешканці навколишніх будинків, стався конфлікт.

Як повідомив депутат Рівнеради Олександр Лащук, рано вранці на територію, де мала би будуватись АЗС, заїхав бус із молодиками спортивної зовнішності. На території можливого будівництва почали розвантажувати будівельні матеріали. Місцеві жителі, які захищають цю земельну ділянку від будівництва заправки, почали висловлювати своє невдоволення, і зчинилась бійка.

Додатково:
Прокуратура міста Рівне у червні 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами Рівненської міської ради. В їх діях вбачається службова недбалість при встановленні для приватного підприємства заниженої орендної плати за дану земельну ділянку. Досудове розслідування доручено проводити слідчому Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області.

Питання законності виділення земельної ділянки для МПП "Агата" і надалі продовжує перебувати на контролі прокуратури області.






На правах реклами