Ми у Facebook
06.11.2013, 11:42

Обороною Києва керуватимуть... з Рівного [+Фото]

Рівненський 13-й армійський корпус реформували. Відтепер Рівне стало центром Оперативного командування "Північ", до складу якого увійшли 13 областей України. Внаслідок такої реформи кількість військових в області зросте з 10 до 42 тисяч.
Рішення про переформатування 13-го армійського корпусу прийняли відповідно до Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України до 2017 року.

Як зазначають у новоствореному ОК "Північ", об’єднання створили відповідно до нового військово-адміністративного поділу держави з метою планування і управління застосуванням міжвидових угруповань військ, протиповітряної та територіальної оборони, забезпечення охорони державного кордону України у повітряному просторі, підготовки та всебічного забезпечення військ, а також виконання функцій з прикриття важливих державних об’єктів.

Командир рівненських військових керуватиме 14 областями

- Зоною відповідальності ОК "Північ" буде 13 областей держави і місто Київ, а перед військовослужбовцями об’єднання стоятимуть вже стратегічні завдання — охорона державного кордону в повітряному просторі, планування і ведення територіальної оборони, прикриття важливих державних об’єктів, таких як атомні електростанції тощо, — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки командувача військ ОК "Північ", генерал-лейтенант Ігор Колесник. — До складу ОК "Північ" увійдуть понад 70 військових частин, з’єднань та установ усіх видів Збройних Сил України. Ми сподіваємося, що за допомогою державних органів влади, регіональних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування ми виконаємо покладені на нас важливі завдання.



У зону відповідальності військ оперативного командування "Північ" увійдуть Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.



Зважаючи на таке реформування, кількість військових на Рівненщині збільшиться в рази – з 10 до 42 тисяч чоловік. За словами голови Рівненської обласної державної адміністрації Василя Берташа, утворення ОК "Північ" з центром у Рівному – престиж для області, проте, водночас, і певний спектр проблем області, які необхідно буде вирішувати. Зокрема, забезпечення військовослужбовців житлом.



- Сьогодні розширюються повноваження оперативного командування, - говорить голова Рівненської обласної держадміністрації Василь Берташ. - Раніше до 13-го армійського корпусу входило 6 областей, а тепер 13 областей та місто Київ. Звісно, з'являться певні проблеми, але вони - приємні. Треба буде будувати житло, створювати гарні умови для командування, особового вкладу.

Як додав Ігор Колесник, у планах уже є розміщення військових у гуртожитках, а також купівля квартир для військовослужбовців у Рівному та Костополі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ