Ми у Facebook
06.11.2013, 13:50

У Рівному "Беркут" упіймав телефонного шахрая [ОНОВЛЕНО]

Фото підозрюваного надане СЗГ УМВСУ у Рівненській області

За підозрою у телефонному шахрайстві затримали 32-річного чоловіка з Ковеля.
Про це повідомила Надія ЮРЧУК з Рівненського МВ УМВСУ у Рівненській області.

Пенсіонер органів внутрішніх справ близько опівдня звернувся до правоохоронців та повідомив, що його дружині на домашній телефон зателефонував невідомий та вимагав гроші. Зловмисник заявив, що брат жінки потрапив в дорожньо-транспортну пригоду і йому загрожує кримінальна відповідальність. Питання можна вирішити, якщо родичі заплатять три тисячі гривень.

Дружина колишнього правоохоронця запідозрила недобре та відразу зателефонувала чоловіку. Переконавшись, що з братом усе гаразд, подружжя домовилося із шахраєм про передачу коштів та повідомило про подію в міліцію.

Працівники міліції затримали зловмисника, коли він приїхав до будинку за зазначеною сумою. Ним виявися 32-річний Віктор з Волинської області. Він 27 серпня повернувся з місць позбавлення волі, де перебував покарання за крадіжку.

— Коли дружина мені зателефонувала, я відразу зрозумів, що нас намагається обдурити шахрай,— розповідає Юрій. — Сказав, жінці, щоб вона заспокоїлася та тягнула час, до мого приїзду. Я ж сам вже життя пропрацював у міліції тому, не допомогти колегам затримати зловмисника, не міг.

— За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, — каже начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. — Зловмисник повністю визнає свою вину та розповідає, що це не перша спроба його таким чином збагатитися.

Якщо ви стали стали жертвою шахрая за такою схемою, повідомляйте чергову частину Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області за тел.: (0362) 67-94-01, 67-94-02, 67-94-03 або за номером 102.





На правах реклами