Ми у Facebook
07.11.2013, 15:16

У Рівному ошукані вкладники "Західінкомбанку" хочуть перекривати дороги й звертатися до Януковича

Вкладники рівненської філії "Західінкомбанку", що уже роками намагаються повернути собі вкладені кошти, знову прийшли із пікетом до відділення банку. У банку їм пообіцяли по можливості кошти повернути, проте люди обіцянок слухати не хочуть й готуються до радикальних дій.
Ошукані вкладники "Західінкомбанку" - переважно пенсіонери, для яких відсотки з вкладів - чи не єдина можливість нормально жити, адже пенсій на прожиття не вистачає. Проте своїх грошей люди не бачать уже роками, лише час від часу отримуючи по кілька сотень гривень.

- Банк винен мені близько 6 тисяч гривень, - говорить один з вкладників "Західінкомбанку" Костянтин Нікітюк. - Я уже років 5 намагаюся їх забрати. Ні відсотків не дають, нічого. Я навіть був з інфарктом у військовому шпиталі, все одно не дали.



Рівне: вкладники знову пікетуватимуть "Західінкомбанк"

До обурених людей вийшов представник банку з обіцянкою, що гроші по можливості все ж будуть виплачувати.

- Незабаром буде продано деяке майно, що перебувало у заставі банку, - запевнив голова Рівненської філії ПАТ "Західінкомбанк" Олег Яцук. - Це підприємство "Укроптбакалія" на вул. Старицького у Рівному та завод у Дубровиці. Кошти, виручені від їх реалізації, підуть на повернення грошей вкладникам.

Представник банку додав, що працівники банку самі зацікавлені у тому, щоб люди гроші отримали.

- У них також є сім'ї, є діти, - говорить голова профспілки працівників "Західінкомбанку" Дмитро Філіпчук. - Вони також хочуть за щось жити. Тому я пропоную укласти меморандум між ініціативною групою вкладників та профспілкою працівників "Західінкомбанку", щоб спільно вирішувати ситуацію, що склалася.



Як додав представник громадської організації "Депозит", що займається захистом ошуканих вкладників, Володимир Ольшанський, вирішення ситуації з "Західінкомбанком" блокується на рівні Національного банку України.

- Легше сказати, куди ми не зверталися, - говорить заступник голови громадської організації "Депозит" Володимир Ольшанський. - Це до Кабінету Міністрів і особисто до Президента Віктора Януковича. Проте плануємо це робити. Контактували лише з нашими народними депутатами. Хочемо, щоб вони ініціювали створення тимчасової слідчої комісії для вирішення цього питання. 27 листопада буде рік як ми працюємо над цим питанням, але нічого не добилися. Зверталися у Нацбанк, в Міністерство юстиції, в прокуратуру, в МВС, в Фонд гарантування вкладів... Реальна відповідь прийшла лише від останніх - "Як тільки буде рішення Нацбанку про віднесення "Західінкомбанку" до категорії проблемних і до неплатоспроможних - ми на другий же день почнемо погашати заборгованість".



Проте самі вкладники бачать "тупик" вище.

- Ми прекрасно знаємо, що власником банку є Юрій Іванющенко, відомий також як "Юра Єнакієвський", - говорить один з ошуканих вкладників "Західінкомбанку". - Це друг президента Януковича. І саме через це банк ніхто чіпати не буде.

Банк, який пов'язують з регіоналом Юрієм Іванющенком, не повертає рівнянам вклади

Сидіти склавши руки ошукані вкладники все ж не будуть - вони планують іти з протестом до Рівненської облдержадміністрації й вимагати реакції від голови РОДА Василя Берташа, і навіть готові перекривати Київську трасу.

До слова, на аналогічний протест у Луцьку, який закінчився навіть перекриттям дороги, прийшов голова Волинської ОДА Борис Клімчук і заявив, що волинська влада не має права втручатися у відносини банку та вкладників.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ