Ми у Facebook
07.11.2013, 13:07

У Рівному визначили найкращих учнів та закликали школярів впливати на навчальний процес

У середу, 6 листопада, на базі НВК №12 відбулося розширене засідання колегії управління освіти, де обговорювали пріоритетні напрямки діяльності органів учнівського самоврядування в умовах сучасної школи та призначали стипендії міського голови учням шкіл міста на 2013-2014 навчальні роки.
У заході взяли участь заступник міського голови Галина Кульчинська, начальник управління освіти Василь Харковець, працівники управління освіти, директори навчальних закладів, заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори.

Освіта Рівненщини готова до нового навчального року

Першочерговим рішенням розширеного засідання колегії міського управління освіти було визначення списку стипендіатів, які будуть отримувати по 350 гривень щомісяця. Їх в остаточному варіанті виявилося 19. Головні чинники відбору – успіхи у навчанні, спортивні здобутки та участь у різноманітних гуртках учня. Нагадаємо, що найкращих учнів Рівного матеріально заохочують з 2009 року.

- Дитина старатиметься вчитися краще, адже буде кожного місяця отримувати персонально на свій рахунок по 350 гривень, це дуже заохочує. Міська влада таким кроком робить просту річ - піднімає престиж здобутків у навчальному процесі, - заявила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська.

Рівненські учні як другу іноземну обирають російську мову

Обговорили на засіданні й діяльність органів учнівського самоврядування. Це питання досить проблематичне сьогодні, адже розвиток учнівського самоврядування підтримують далеко не всі вчителі Рівного.

- Вчителі до нас дослухаються, але не всі. Ми часто пропонуємо свої ідеї, але не кожного разу їх приймають. Частина педагогів притримується консервативних поглядів, тому ініціатива та нововведення для них у деяких питаннях незрозумілі і неприйнятні, - розповіла голова учнівської ради ЗОШ №17 Ірина Онищук.

Учасники колегії підтримують учнівське самоврядування й закликають школярів не бути сторонніми спостерігачами навчального-виховного процесу, а навпаки – бути його активними учасниками.





На правах реклами