Ми у Facebook
07.11.2013, 14:04

Спалах кору на Рівненщині виник через відмову від щеплень

Підвищення рівня захворюваності на кір серед дітей Рівненської області викликане відмовою від щеплень і циклічністю захворювання. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Головним управлінням Державної санітарно-епідеміологічної служби у Рівненській області створено групу оперативного реагування з метою розслідування причин виникнення випадків захворювання.

“Також звертаємо увагу, що за даними Рівненського обласного управління охорони здоров’я за дев’ять місяців поточного року вакцинація проти кору у Сарненському районі проводилась в межах, передбачених Національним календарем щеплень.

На Рівненщині епідемія кору, а вакцини й досі нема [+Відео]

Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Марія Думановська, 6 листопада 2013 року в районі працювала комісія спеціалістів управління охорони здоров’я, яка вивчала ситуацію, що склалася і дійшла висновку, що спалах не є епідемією. Це лише підвищення рівня захворюваності, викликане відмовою від щеплень і циклічністю захворювання”, — наголосили у МОЗ.

Загалом у Рівненській області налічується близько чотирьох тисяч “відмовників”, з них майже 2300 припадає на Сарненський район.

На Сарненщині у Рівненській області діти масово захворіли на кір

Нагадаємо, з 23 жовтня по 6 листопада 2013 року у c. Цепцевичі Сарненського району Рівненської області серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. було зареєстровано спалах кору, внаслідок якого постраждало 53 дитини.

Станом на 7 листопада дві особи перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Сарненської центральної районної лікарні, 11 осіб з легкою формою перебігу захворювання знаходяться на амбулаторному лікуванні та 40 осіб вже проліковано. Медична допомога хворим надається у необхідному обсязі.





На правах реклами