Ми у Facebook
08.11.2013, 07:11

У Рівненській області підготовка доріг до зими залишає бажати кращого

Третина доріг України не готові до настання зими, а найгірша ситуація в Криму, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях, повідомляє прес-служба ВДАІ УМВС.
ДАІ зазначає, що не вистачає спеціальних дорожніх знаків, необхідних при ускладненні погодних умов, - пише ТСН.ua.

А популярні взимку траси на Луцьк та Івано-Франківськ тільки обіцяють залатати. Затримки з ремонтом у львівському автодорі пояснюють перебоями у фінансуванні. Експерти відзначили, що у комунальників відсутня необхідна кількість сучасної снігоприбиральної техніки, а більшість наявної в непридатному стані. Вкрай повільними темпами йде заготівля достатньої кількості протиожеледних матеріалів (піщано-соляних сумішей), а також відсутній необхідний запас пально-мастильних матеріалів.

Тим часом прес-служба Департаменту ДАІ МВС України радить водіям завчасно підготуватися до зими.

Стандартні рекомендації для холодної пори року включають в себе зміну гуми на зимову, перевірку гальм, зовнішніх світлових приладів, систем обігріву та охолодження, звичайно ж, вимогу безумовного дотримання Правил дорожнього руху. Тож подбайте, аби сніг та ожеледиця не застали вас зненацька. Саме в перші дні зими збільшується ризик виникнення аварійних ситуацій та скоєння дорожньо-транспортних пригод.

Сніг у Карпатах потішить лижників 13 листопада

ДАІ України звертається до водіїв з проханням бути особливо уважними та обережними під час погіршення погоди. Сильні дощі, сніг, ожеледиця, тумани значно ускладнюють рух автомобілів, тож за незадовільних погодних умов потрібно бути дуже уважними та обережними. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Не забувайте слідкувати за повідомленнями Гідрометцентру, не нехтуйте попередженнями Державтоінспекції.





На правах реклами