Ми у Facebook
08.11.2013, 10:14

Сесія Рівнеради: безликий пікет, перерви та свято хамства [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ]

OGO.ua пропонує читачам текстову трансляцію другого пленарного засідання 29 сесії Рівненської міської ради.
10.00 Розпочалося друге пленарне засідання 29 сесії Рівненської міської ради.

8 листопада - сесія Рівненської міської ради + ПОРЯДОК ДЕННИЙ

На вході до поверху, де розташовується зала засідань, депутатів зустрічають плакати з вимогою голосувати у поіменному режимі. Щоправда, плакати виявились безликими, і жодна політична чи громадська організація свою приналежність до них не озвучила.

Сесія Рівнеради: зміни, відсутність Хомка, поіменне голосування та інше [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ]

10.05 Засідання розпочалося з... перерви. Фракція "Батьківщина" попросила перерву на 5 хвилин. Причину перерви фракція не озвучила.

10.23 Депутати з фракції "Свободи" запропонували перенести і розглянути першим питання про внесення змін до регламенту Рівнеради.

Проте, за словами міського голови Рівного Володимира Хомка, вони вже направили до Верховної ради звернення з проханням роз`яснити ситуацію. Нагадаємо, прокуратура внесла протест щодо режиму голосування Рівнеради. На переконання прокурора першочерговий порядок голосування, який у регламенті Рівнеради прописаний як "відкрите непоіменне", слід скасувати.

- Ми отримаємо відповідь, і винесемо це питання на наступній сесії, - зазначив мер.

Проте депутати наполягали на розгляді цього питання вже і зараз. А тому порядок розгляду питань сесії поставили на голосування. Проте депутати не підтримали такої ініціативи. Тож це питання розглядатимуть за номером 155.

10.32 Депутат Олександр Лащук у категоричній формі "порекомендував" управлінню земельних відносин створити власний сайт, де б інформувало населення щодо усіх змін та нововведень у земельній сфері.

- Тоді по управлінню не будуть ходити рішали і пропонувати свої послуги, - заявив депутат.

- Я б попросив вас тактовніше виражовуватись, - звернувся до депутата начальник управління Василь Парчук. - Це хто тут рішали?

Далі діалог пройшов у підвищених тонах, але безрезультативно і швидкоплинно.

10.44 Здається, учорашній тест з української мови, вплинув на міського голову. Зокрема, він не оминає можливості виправити мовні помилки інших чиновників.

10.49 На сесії Рівнеради - свято хамства. Зокрема, "люб`язностями" обмінюються все ті самі: депутат Олександр Лащук, міський голова та начальник управління змельтних відносин.

Зокрема, під час розгляду одного з питань, депутат Любомир Гладун звернув увагу на те, що відповідні служби не стежать за термінами оренди земельних ділянок.

- Це тому, що у когось посада масна, - закинув Парчуку Олександр Лащук.

- Вам же пропонували очолити управління ЖКГ, ви щось не пішли, - парирував Парчук.

- А хто пропонував? Володимир Євгенович, хіба ви пропонували? - звернувся Лащук до мера.

- Єдине, що міг би вам запропонувати - це рулон туалетного паперу, - відповів мер.

11.12 Сьогодні точно не день Парчука. Складається враження, що сьогодні крайнім став саме Василь Парчук. Принаймні всі звинувачення та навіть пропозицію винести догану лунають у його сторону.

- Відкладемо це питання, а з Василем Яковичем я сам розберусь, - зазначив мер.

Судячи з останніх кадрових перестановок, складно прогнозувати чим закінчиться це "розберусь" для начальника управління. Так, наприклад, заява мера про те, що "я сам відзвітуюсь за Гему" закінчилась... призначенням нового начальника ЖКГ.

11.30 - Нам обласна адміністрація віддає велике приміщення. Це будинок колишньої політпросвіти. Оце і буде ЦНАП (центр надання адміністративних послуг), - оголосив мер.

Таку заяву він зробив під час розгляду питання про розширення структури Рівненської міської ради та її виконавчих органів.

За словами мера, мова йде про збільшення кількості працівників, якими доукомплектують ЦНАП.

11.39 В контексті подій та емоцій сьогоднішнього засідання, пропозиція Володимира Хомка "хто за те, щоб забрати у Парчука посаду" викликала сміх у сесійній залі.

Врешті депутати вирішили при внесенні змін до структури міськвиконкому не зменшувати кількості працівників управління земельних відносин, як цього просив Василь Парчук.

Нині іще одного працівника відстоює начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня. За його словами, працівників варто ще додати, а не забирати. Його підтримала і заступник міського голови Галина Кульчинська.

У той же час депутат Сергій Паладійчук вступився за управління архітектури та містобудування.

- Я не хочу нічого пояснювати, чому це рішення виникло. Тому прошу давайте не будемо скорочувати, а створимо нові посади. Під час роботи подивимось, якщо що - то скоротимо їх, - запропонував заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук.

Фактично депутати вирішили створити 8 нових робочих місць.

- Вибачте, а що у нас казначейство вже гроші не блокує і на зарплату гроші є? - уточнила депутат Людмила Туровська.

- Це запрацює з наступного року, - відповів Володимир Хомко.

Та депутати таки заплуталися у змінах в пунктах проекту рішення. А тому взяли 10-хвилинну перерву, за яку очільник міського ЦНАПу Віталій Герман має іще раз сформувати проект рішення, аби усім депутатам було зрозуміло за що голосують.

12.09 Депутати вирішили збільшити загальну чисельність виконавчих органів Рівненської міської ради на 8 штатних одиниць. Таким чином тепер у Рівному буде 432 чиновника.

12.13 За повідомленням міського голови, у приміщення, яке нині займає ЦНАП, з часом переселять службу у справах дітей.

- Ми планували переселити його у приміщення біля "Лагуни", але коли порахували скільки треба грошей на ремонт, вирішили, що це дуже дорого, - зазначив мер.

Нагадаємо, нині служба у справах дітей займає підвальне приміщення, яке пристосоване для роботи.

12.24 Депутати Рівнеради черговий раз посперечалися за режим голосування. Зокрема, голова секретаріату Олександр Чубай наголосив, що це питання не розглядалося на жодній з комісій. Міський голова натякнув, що розглянуть питання, коли прийде відповідь від Верховної ради. Проте депутати апелювали: яке відношення Верховна рада має до "нашого" регламенту.

Врешті депутат Олександр Нестерук запропонував проголосувати це питання. У разі, якщо його не проголосують, розглянути його на наступній сесії.

- Я озвучу свою позицію, - зазначив Олександр Чубай. - Я проголосую за це питання. Але чи не буде це прецедентом для інших?

Далі депутати перейшли на з`ясування політичних відносин поміж депутатами, які мали чи мають відношення до фракції "Батьківщина" у міській раді. Врешті, депутати перейшли до голосування.

Більшістю голосів - 29 депутатів - обранці прийняли зміни до регламенту, зробивши поіменне голосування основним режимом у роботі ради.

12.35 Депутати обурені, що начальники управлінь не ходять на засідання комісій. Міський голова зобов`язав начальників або тих, хто виконує їх обов`язки, були присутні на всіх засіданнях комісій.

12.38 На нову меморіальну дошку В`ячеславу Чорноволу планують виділити порядку 70 тисяч гривень. Окрім того, скульптор просить передбачити хоча б третину вартості - 300 тисяч гривень - пам`ятника Бульбі-Боровцю.

Розглядатимуть це питання при затвердженні бюджету міста.

12.42 Депутат Олександр Курсик запропонував відмовитися від розсилки поштою листів попереджень про проведення сесії та порядку денного. Мовляв, хоч сума невелика, але можна на цьому зекономити.

Нагадаємо, через фінансову скруту секретар Рівнеради Андрій Грещук просив депутатів не викидати документи, адже коштів на їх чергове розмноження немає.

Цього разу Андрій Грещук наголосив, що відмовитися від розсилання поштою повідомлень й замінити їх електронним варіантом не можна, оскільки тоді не можна буде довести, що депутат отримав це повідомлення.

12.52 Депутат Анатолій Чугуєвець просить виділити фінансову допомогу на лікування жінці, яка постраждала під час сутички з "молодиками" на місці будівництва АЗС на вулиці Басівкутській.

- Єдине прошу не проводити це через Стичишина (начальника міського управління охорони здоров`я - авт.), бо він знову все завалить, - звернувся Чугуєвець.

- Пропоную суто для цієї жінки скинутися всім по 100 гривень для цієї жінки. Несіть конверт, я вже даю свої 100 гривень, - звернувся мер.

12.57 Депутати завершили свою роботу, розглянувши усі питання порядку денного.





На правах реклами