Ми у Facebook
09.11.2013, 12:30

Що буде із Землею, якщо розтануть усі льодовики? [+Фото]

Геологи не перестають прогнозувати можливі наслідки глобального потепління. Автори журналу National Geographic створили нову карту нашої планети з урахуванням зникнення усього льодового покриву.
Вони прорахували усі можливі наслідки і створили інтерактивну карту, на якій продемонстрували сценарії розвитку подій для кожного з континентів.

За словами вчених, у разі танення льодовиків рівень моря на Землі підніметься приблизно на 65 метрів. У результаті середня температура на планеті зросте з 14 до 26 градусів.

У Північній Америці в воду зануриться все Атлантичне узбережжя США, включаючи Флориду і берег Мексиканської затоки. Під водою опиниться також велика частина Каліфорнії.



У Латинській Америці затоне аргентинська столиця Буенос-Айрес, а також Уругвай та Парагвай.



Африка в значній мірі залишиться «сухою», проте її велика частина стане непридатною для життя.



У Єгипті в результаті підвищення рівня води в Середземному морі у болоті опиняться стародавні міста Олександрія і Каїр.

Багато відомих пам'яток Європи також будуть знищені. Зникнуть Лондон та Венеція. Під водою опиняться Нідерланди і майже вся Данія.



В Азії вода затопить території, на яких сьогодні проживає близько 600 мільйонів китайців. Зникнуть повністю Бангладеш і деякі прибережні райони Індії.



Австралія отримає ціле море прямо в центрі континенту.



Крім цього, затопленими виявляться великі прибережні землі, на яких сьогодні проживає понад 80 % населення. Антарктида ж стане і зовсім іншою.

National Geographic попереджає, що сильно лякатися цим всім поки не варто. Процес танення льодовиків відстежують фахівці з усього світу, і, за їх підрахунками, для того, аби весь лід на Землі розтанув, потрібно близько п'яти тисячоліть.





На правах реклами