Ми у Facebook
10.11.2013, 08:19

Чи потрапили рівненські ВНЗ під втрату ліцензій?

У Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання Акредитаційної комісії під головуванням міністра Дмитра Табачника. Присутні обговорювали результати перевірок приватних вишів. У результаті три з них позбавили ліцензії. Чи потрапили під "немилість" рівненські ВНЗ? Дізнайтесь далі!
Бурхливе обговорення викликала навчальна діяльність та виконання законодавства у трьох приватних вищих навчальних закладах. Це "Міжнародний Слов’янський університет. Харків", "Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки" та "Хмельницький коледж технології та дизайну".

Як повідомляє УНН, проведені Державною інспекцією навчальних закладів України перевірки засвідчили суттєві порушення і недоліки у роботі вказаних навчальних закладів. Зокрема, у ході інспектування "Міжнародного Слов’янського університету. Харків", було встановлено, що фахова освіта більшості викладачів не відповідає профілю дисциплін, які вони викладають. Частина викладачів не мають відповідного наукового ступеня та вченого звання, а також за останні п’ять років не проходили підвищення кваліфікації та стажування.

Рівненський інститут МАУП позбавили ліцензії

Щодо "Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки” та “Хмельницького коледжу технологій та дизайну”, то порушення виявлені як у кадровому, навчально-методичному, так і матеріально-технічному забезпеченні навчального процесу.

Університети чи універмаги?

Після заслуховування та обговорення результатів перевірок акредитаційної комісії ухвалила рішення про анулювання ліцензій на надання послуг у сфері вищої освіти на усі спеціальності для вказаних ВНЗ. Усіх студентів навчальних закладів, ліцензії яких анульовано, пообіцяли перевести до інших вищих навчальних закладів на ті самі спеціальності та без погіршення умов контракту.

Умови прийому до ВНЗ у 2014 році: на які зміни чекати абітурієнтам?

Рівненські приватні навчальні заклади в злощасний перелік не потрапили.

Нагадаємо, що під час цьогорічної вступної кампанії на Рівненщині абітурієнти подали 42 915 заяв за освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст» та «магістр». Найчастіше абітурієнти обирали спеціальності «Правознавство», «Країнознавство», «Політологія», «Діловодство», «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка», «Облік та аудит», «Фінанси і кредит», «Лікувальна та акушерська справа», «Фармація» та «Виробництво харчової продукції». Менш популярними залишаються професії з галузей будівництва та сільського господарства. На думку заступника голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Губанова, цо це пов’язано з «модою», яка існує зараз на ринку професій. "Тому потрібно популяризувати саме такі професії, які пов’язані з реальним сектором рівненської економіки", - наголосив він.





На правах реклами