Ми у Facebook
10.11.2013, 10:09

Що взяти із собою на вінчання?

Вінчання – це важливий крок у житті і дуже урочиста подія. Це обряд, який відбувається за певними правилами і потребує підготовки певних атрибутів.
Що ж потрібно для вінчання? По-перше, ви повинні мати свідоцтво про офіційне одруження, яке видає відділення РАГСу. Багато храмів не вимагають пред’явлення даного документа, оскільки вважають, що істинний шлюб укладається на небесах. Працівники церкви просто покладаються на чесність закоханих. За традиціями перед вінчанням потрібно, щоб закохані офіційно зареєстрували свій шлюб.

Вітаємо рівненських молодят, які одружились з 1 по 3 листопада

Натільні хрестики. Це мають бути хрестики, якими колись хрестили наречену і нареченого. Вінчання проводиться тільки тоді, якщо молодята хрещені і мають православну християнську віру (якщо вінчання проводиться в православній церкві). Те ж саме стосується і свідків. Хрестики повинні бути на шиї, їх нікому не потрібно віддавати і не потрібно знімати. Якщо з якихось причин наречений або наречена не хрещені, але вирішили повінчатися, то перед обрядом вінчання спочатку потрібно пройти обряд хрещення.

Обручки, якими в РАГСі обмінювалися молодята, застосовують у процесі вінчання. Священик ще раз їх одягає на пальці молодят, але вже після того, як освятить їх.

Як відсвяткувати "Українське весілля" [+Відео]

Чотири невеликі полотняні хусточки, білий рушник. Білий рушник символізує чистоту шлюбу. На нього молодята ступають під час вінчання, також цим же рушником священик молодятам перев’язує руки, таким чином, об’єднуючи в одну долю дві.



Дві вінчальних свічки обгортають двома полотняними хустинками, а ще дві хустинки використовуються для того, щоб свідки з їх допомогою тримати церковні вінці. Вінчальні свічки символізують Божу благодать, є знаком цнотливості і чистої любові. Вінчальні свічки можна купити в іконній лавці або безпосередньо у храмі. Вони мають відмінності від звичайних церковних свічок. Вінчальні свічки великі за розміром і дуже часто прикрашені різними фігурками, квітками, візерунками. Молодята обирають вінчальні свічки на свій смак, найголовніше, щоб вони були освяченими. При виборі потрібно звертати увагу на свічки, які йдуть в комплекті зі спеціальним хустинками, щоб віск не капав на костюм нареченому або на сукню нареченій.

Як відгуляли весілля рівненчанка та американець

Дві ікони. Одна ікона — для нареченої, друга — для нареченого. Наречений — майбутній глава сім’ї, для нього використовують ікону Христа Спасителя, а наречена є берегинею домашнього вогнища, для неї використовують ікону Божої Матері.

Як зберегти шлюб, або п’ять мов кохання








На правах реклами