Ми у Facebook
13.11.2013, 12:26

Грузин та українець обкрадали квартири мешканців Рівненської області [+ПОРАДИ]

Двоє чоловіків проникали до помешкань жителів Рівненського,
Радивилівського, Березнівського, Корецького та Костопільського районів, підбираючи ключі до замків. Міліціонери встановили причетність громадянина Грузії та українця до майже десятка подібних злочинів.
Про це повідомила Олена Дудко з СЗГ УМВС України в Рівненській області.

Лише з початку року до міліції звернулися понад 40 людей щодо заволодіння їх майном таким чином. Крім того, у стількох же випадках зловмисники ламали серцевину замка.

— Краще ставити одразу два замки з різними механізмами від відомих виробників. Вибираючи, порадьтесь зі спеціалістом, — каже начальник управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області Тарас Сабанюк. — Проте найбезпечніше все ж ставити домівку на сигналізацію.

У Рівному обікрали офіс приватного підприємства

Останнім часом набули широкого розповсюдження крадіжки з помешкань через вікно. Наразі зафіксовано майже 30 таких випадків в області. Здебільшого такі злочини скоюють з квартир, що знаходяться на першому поверсі та не мають ґрат. Тому, щоб забезпечити безпеку свого майна, власникам помешкань необхідно встановити решітки на віконні конструкції. Адже для вправного злодія, аби відімкнути пластикове вікно, знадобиться лише кілька секунд.

Нещодавно працівники управління карного розшуку УМВС та Радивилівського райвідділу міліції викрили групу осіб, які збагачувалися крадіжками з квартир.
Лише за один день у невеликому районному центрі зловмисники скоїли два злочини. Допомогли затримати горе-злодіїв місцеві жителі, які повідомили про підозрілих незнайомців.


У Рівному невідомі особи обстріляли туристичне агентство [+Відео]


Досить поширеним залишається спосіб скоєння крадіжок з будинків. Тут в основному зловмисники діють удвох чи втрьох. До міліції звертаються потерпілі та повідомляють, що особи ромської національності під приводом купівлі горіхів, пір’я,
сухофруктів заходять до господарств, а потім скоюють крадіжки. Такі випадки мали місце у Рівному, Острозькому, Здолбунівському, Млинівському, Дубенському та Гощанському районах.

Щоб убезпечити своє майно, міліціонери радять не залишати ключ від вхідних дверей під килимками, у підсобних приміщеннях тощо. Деякі власники ще сподіваються, що це надійний сховок. Проте часто зловмисники за лічені хвилини знаходять ключі.

Крадії проникають до помешкань різноманітними способами. У більшості випадків напередодні скоєння крадіжки злодії розвідують, коли саме господарі залишають свої помешкання. Під виглядом різноманітних комунальних та соціальних служб крадії заходять до сусідів та у квартири потерпілих. До скоєння крадіжки зловмисники тривалий час «крутяться» поблизу під’їздів багатоповерхівок, розпитують про мешканців будинку. Зазвичай вони мають з собою інструмент для зламування дверей та замків. Вибравши вдалу нагоду, за допомогою відповідного
приладдя зловмисники проникають до помешкань. Як правило, жертвами таких квартирних крадіїв стають сім’ї, де господарі відсутні в робочий час або їх немає вдома декілька днів. «Наживою» злодіїв зазвичай є золоті вироби, гроші, комп’ютерна та побутова техніка.

— Якщо Ви бачите, що біля будинку ходять незнайомці, розпитують про мешканців чи цікавляться їх фінансовим становищем, ми просимо відразу телефонувати до дільничного інспектора чи чергової частини міськрайвідділу, — говорить Тарас Сабанюк. — Це допоможе попередити скоєння злочинів та затримати осіб, які мають лихі наміри.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ