Ми у Facebook
13.11.2013, 12:43

Дитячу лікарню у Рівному чекає реконструкція

Щодня сотні матусь із різних міст і районів Рівненщини відвідують разом із своїми дітками обласну дитячу лікарню. Незважаючи на те, що вона збудована трошки менше як чверть століття тому, заклад уже потребує реконструкції. Що має змінитись у лікарні - дізнайтесь далі!
Як повідомляв OGO.ua, 12 листопада з робочим візитом у Рівному перебував Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він, зокрема, відвідав і відділення онкогематології обласної дитячої лікарні, поспілкувався з працівниками та пацієнтами.

Лікарі та батьки маленьких пацієнтів просили Юрія Павленка та представників влади про те, щоб реконструювати вхід до лікарні.

- Батьки та лікарі звернулися з проханням, щоб адаптувати вхід до лікарні для дітей з особливими потребами, - розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. - Так, у проекті реконструкції передбачено встановлення пандусів для того, щоб діти-інваліди могли зручно заходити в медичний заклад.

Юрій Павленко пообіцяв розширити приміщення відділення дитячої онкогематології у Рівному



Крім того, Юрій Павленко наголосив, що зараз відбувається інвентаризація дитячих відділень районних лікарень по всій країні.

- На Рівненщині половина відділень знаходяться в нормальному стані, інша ж - потребує ремонту та заміни ліжок, - розповів Юрій Павленко. - Планується, що вже до кінця року відбудуться певні зміни, а згодом і проведуть капітальні ремонти. За два роки усі дитячі відділення та лікарні можна привести до ладу.


У Рівному виділять квартири трьом дітям-сиротам


Довідка

Рівненська обласна дитяча лікарня, створена 1989 року, є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом. Лікарня надає кваліфіковану спеціалізовану, консультативну, поліклінічну, стаціонарну, планову та виїзну допомогу рівненським дітям. Лікарня також є центром організаційно-методичного керівництва дитячими лікувально-профілактичними закладами області. Акредитована на вищу акредитаційну категорію. Кількість ліжок – 375. Консультативна поліклініка розрахована на 240 відвідувань на зміну. У лікарні працюють 111 лікарів та близько 400 чоловік середнього медичного персоналу.





На правах реклами