Ми у Facebook
14.11.2013, 22:54

Погода: арктичне повітря - вже в Україні! [+Відео]

Арктичне повітря - вже в Україні. Синоптики прогнозують: відсьгодні на заході та півночі України дощі перейдуть у мокрий сніг!
Нічні температури опустяться до нуля - трьох градусів морозу. Вдень повітря прогріється до + 3-8. Усього на два градуси тепліше буде на Сході та в Центральній частині, дощитиме. А от Південь і Крим, повідомляє Перший національний, іще можуть насолодитися відносно теплою осінньою погодою - вдень до +12.

Дізнайся погоду на OGO.ua!

Тим часом 2013 рік, що минає, увійде до десятки найтепліших років в історії спостережень за погодою - він може посісти сьоме місце. Такий висновок зробила Світова метеорологічна організація за підсумками перших дев'яти місяців спостережень. У цей період на більшій частині суші температура була вищою за середню. А в США, Австралії, Бразилії, Анголі та Намібії люди потерпали від посухи. Рекордно спекотне літо пережили і японці. Фахівці констатують: температура на Землі зростає через глобальне потепління,адже в атмосферу потрапляє дедалі більше штучних парникових газів. Цей процес супроводжують різні природні катаклізми. А ось найспекотнішим за всю історію метеорологічних спостережень вважають 2010 рік.

Прогноз погоди до 3000 року: в Україні можна буде вирощувати мандарини!

Загалом теплою прогнозують і цьогорічну зиму в Україні: як зазначає opogode.ua, в Україні середня температура зимового періоду, за попередніми прогнозами, очікується вищою за норму. "Очікується надзвичайна кількість опадів - снігу, дощів, а також сильні вітри. Але підстав очікувати дуже низьких температур і сильних морозів немає ", - підтверджує координатор програми зі зміни клімату Національного екологічного центру України Марія Сторчило, яку цитує "Укрінформ" із посиланням на newsru.ua.

Що буде із Землею, якщо розтануть усі льодовики?

А ось коментар про прийдешню зиму на Рівненщині від начальника Рівненського обласного центру гідрометеорології Богдана Масовця:


Слідкуйте за прогнозами, вдягайтесь за погодою - і гарного вам настрою, незалежно від температури повітря за вікном!





На правах реклами