Ми у Facebook
15.11.2013, 10:04

Вступ-2014: чи зміняться умови прийому

Експерти громадянської мережі "ОПОРА" проаналізували Умови прийому до вищих навчальних закладів, які розробило Міністерство освіти і науки України.
Міністерство освіти і науки не внесло жодних суттєвих новацій до Умов прийому - такий висновок зробили в "ОПОРІ", проаналізувавши документ.

Терміни вступної кампанії залишилися майже незмінними: прийом заяв та документів від осіб, що вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти починається 1 липня, а закінчується, як і в попередні роки 31 липня.

Однак для осіб, що мають складати творчі випробування, вступні екзамени, або проходити співбесіду у вищому навчальному закладі термін подачі документів обмежений 19 липня. Творчі конкурси проводяться у кілька сесій з 11 липня до 31 липня, списки рекомендованих до зарахування оприлюднюються, як і у минулі роки, не пізніше 12.00 год. 1 серпня, 5 серпня та 8 серпня відповідно.

Умови прийому до ВНЗ у 2014 році: на які зміни чекати абітурієнтам?

Наказ про зарахування за державним замовленням видається не пізніше 15.00 12 серпня, наказ про зарахування за кошти фізичних та юридичних осіб – не пізніше 26 серпня.

Кількість заяв, які може подати абітурієнт залишилася незмінною – 15. Абітурієнт може подати заяви не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (на три спеціальності) у кожному з них. Заяви, подані на один напрям підготовки (спеціальність) на різні форми навчання (денну/заочну), вважають фактом подання однієї заяви.

У Рівному розповіли, що чекає абітурієнтів на ЗНО 2014 року

Нагадаємо, "ОПОРА" вже традиційно здійснює спостереження за ходом вступної кампанії та надає консультації абітурієнтам щодо проблемних ситуацій під час вступу до вищих начальних закладів. За результатами цьогорічних спостережень, активісти громадянської мережі констатували: проблем із прийомом на перший курс стало менше, а ось неузгодженостей під час прийому до магістратури - вистачало.

Вступ-2013: менше проблем з бакалаврами, більше з магістрами

Під час вступної кампанії 2013 року на Рівненщині абітурієнти подали 42 915 заяв за освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст» та «магістр». Найчастіше абітурієнти обирали спеціальності «Правознавство», «Країнознавство», «Політологія», «Діловодство», «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка», «Облік та аудит», «Фінанси і кредит», «Лікувальна та акушерська справа», «Фармація» та «Виробництво харчової продукції». Менш популярними залишались професії із галузей будівництва та сільського господарства.

Ким хочуть стати молоді рівняни





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ