Ми у Facebook
15.11.2013, 16:20

Рівняни платитимуть менше податків? [+ ІНФОГРАФІКА]

Принаймні така надія з'явилася. 13 листопада до парламенту внесено законопроект, яким передбачається зменшити кількість податків від 22 до 9. Нині проект закону опрацьовують у відповідному профільному комітеті. Що обіцяють бізнесу розробники законопроекту?
Проект вніс депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко. Назва документу багатообіцяюча - "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення умов ведення бізнесу".

У пояснювальній записці до проекту закону автор стверджує, що його метою є покращення умов ведення бізнесу в Україні з одночасним підвищенням показників України в міжнародних рейтингах. Законопроектом передбачається скорочення кількості податків та зборів з 22 до 9. Крім того, пропонується скоротити кількість податкових декларацій з 115 до 26 на рік, а кількість податкових платежів - зі 172 до 52 на рік.



Як сплачують податки представники бізнесу Рівненщини?

Розробники законопроекту стверджують, що його прийняття полегшить ведення бізнесу в Україні, зменшить витрати часу платників податків на виконання обов’язкових процедур щодо декларування сум податків та їх сплату, збільшить інвестиційну привабливість України.



У рівненських школах з’явиться новий предмет - "Основи податкових знань"

Тим часом у Головному управлінні Міндоходів у Рівненській області прозвітували, що цьогоріч скоротили майже втричі кількість планових перевірок юридичних осіб-підприємств. "Зокрема, впродовж 10 місяців цього року міндоходівці Рівненщини планово перевірили 54 суб’єкти господарювання, а торік - 173. Кількість позапланових перевірок практично не змінилася, - зазначають у відомстві. - Це стало можливим завдяки запровадженню ризикоорієнтованої системи відбору платників для перевірок, тобто під перевірки наразі підпадають «непрозорі» платники з ознаками ухилення від оподаткування. Незважаючи на зменшення кількості перевірок, результативність їх значно покращилася. За 10 місяців минулого року до бюджету додатково надійшло 31,6 млн.грн., цього року - на 6,5 млн.грн. більше".


В Україні пропонують скасувати податок на нерухомість


У Головному управлінні Міндоходів також нагадали, що з 1 січня 2014 року впроваджуються електронні перевірки для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності. "Це дозволить звести до мінімуму спілкування суб'єктів господарювання з інспекторами", - стверджують рівненські податківці. З 1 січня 2016 року такі перевірки будуть застосовуватимуться до всіх платників податків, за умови, що такі платники не відносяться до ризикових категорій.

Податок на нерухоме майно: запитання - відповіді

Нагадаємо, що на Рівненщині до числа найбільших платників податків входять такі підприємства як ПАТ „Рівнеазот”, ПАТ „Рівнегаз”, ПАТ „АЕС Рівнеобленерго”, Представництво „Тодіні Конструкційна Дженерал С.П.А.”, ПАТ „Дубномолоко”, ТОВ „Самгаз”, ТОВ „Реноме-Смарт”, ТОВ ККНК „Технобуд”, ТОВ „Свиспан Лімітед”. Ці та ще низка підприємств, які входять до своєрідного "ТОП-25" найбільших платників податків на Рівненщині, разом сплатили до державного бюджету 72% усіх податків тп платежів, які збирають на Рівненщині (станом на травень 2013 року).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ