Ми у Facebook
15.11.2013, 16:14

До Дня студента: Де восени можна пройти цікаве стажування

Для студентів та випускників вузів стажування — чудова можливість для старту успішної кар’єри у великій компанії. Особливо в такій конкурентній сфері, якою є ринок молодих спеціалістів.
Стажування не тільки навчає необхідним навичкам, але й може завершитись успішним працевлаштуванням для молодого фахівця.

Спеціально до Дня студента, який святкують 17-го листопада, пропонуємо приклади найкращих програм стажування від найбільших роботодавців України.

За даними дослідження заробітних плат міжнародної компанії Hay Group, у якому взяли участь понад 400 компаній в Україні, заробітна плата молодого спеціаліста з вищою освітою, але без досвіду роботи, становить 4 500 грн на місяць до оподаткування.

Але щоб мати можливість отримувати після закінчення ВНЗ гідну зарплату в хорошій компанії, студентам ще під час навчання необхідно замислюватися про своє майбутнє.

Значно підвищують шанси студентів працювати у престижного роботодавця різні програми стажувань.

При цьому на стажування потрапляють тільки найкращі з кращих — енергійні, ініціативні й комунікабельні студенти з чудовим знанням англійської мови. Натомість програми стажування пропонують гідну оплату праці, гнучкий графік і можливість навчатись у найдосвідченіших спеціалістів компанії. А також високі шанси потрапити на роботу до престижного роботодавця.

Більшість програм належать до банківської і фінансової сфер, маркетингу, рекламної галузі й сфери продажів. Стажування також передбачені для майбутніх «айтішників» та адміністративного персоналу.

Рівненські студенти сходили на чай до губернатора

Компанія Procter&Gamble пропонує стажування в HR-департаменті талановитим комунікабельним студентам 3-5 курсів, які вільно володіють англійською, російською та українською мовами. Основним завданням інтернів буде вивчення та аналіз комунікацій між співробітниками. Досвідчені менеджери HR-департаменту будуть підтримувати і навчати кандидатів протягом усього стажування. Пропонована зарплата ощасливить будь-якого студента, адже вона складає 6400 грн. на місяць, щоправда, інтерну доведеться проводити в офісі повний робочий день.

ПроКредит Банк уже не перший рік поспіль оголошує конкурсний набір на програму підготовки молодих спеціалістів «Young Bankers Programme». Минулого року ця програма була номінована на «Премію HR-бренд» і допомогла банку знайти чимало молодих і талановитих співробітників. Навчання відбувається у Києві, триває 6 місяців і навіть пропонує стипендію — 2000 грн. Учасникам із інших міст компенсують проживання. Майбутніх спеціалістів навчають базовим знанням у фінансовій сфері й економіці, основам банківських процесів і послуг. Вони проходять стажування у відділеннях банків, беруть участь у командних проектах і отримують професійний і особистісний розвиток. Щоб стати учасником програми, знадобиться будь-яка вища освіта, знання англійської мови на розмовному рівні, відповідальність і нестандартне мислення, бажання навчатись і вміння працювати в команді.

Компанія Ernst&Young готова прийняти молодих спеціалістів до себе на навчання відразу на кілька позицій. Перший кандидат повинен підходити на посаду IT Risks and Assurance Intern.

Вступ-2014: чи зміняться умови прийому

До його обов’язків буде входити оцінка IT-ризиків, а саме: оцінка інформаційної безпеки великих організацій, аналіз залежності IT- та бізнес-процесів у компанії. Робота на такій відповідальній посаді підійде студенту останнього курсу навчання за напрямком «Економічна кібернетика», «Інформаційна безпека» або будь-яка спеціальність IT-профілю. Йому знадобиться розуміння роботи комп’ютерних мереж (модель OSI, мережеві протоколи), будуть необхідні базові знання інформаційної безпеки й досвід програмування систем і DBMS (включно зі швидким написанням SQL). Володіння MS Excel, Word, Power Point, відмінний рівень письмової та розмовної англійської мови, вміння працювати в команді й в рамках дедлайнів є обов’язковими вимогами.



American British Tobacco також відкриває набір на програму стажування «Ініціативний виклик-2014» у HR-департамент, відділ маркетингу та фінансовий відділ. Стажування триває 2 роки й спрямоване на підготовку майбутнього покоління лідерів. Кожен інтерн має індивідуальний план розвитку в кожному з департаментів, куди він був спрямований. Ідеальним кандидатом для такого стажування буде студент-випускник бакалавріату або магістратури, з вільним володінням українською та англійською мовами. Відбір на програму проходить у кілька етапів: подача резюме, телефонне інтерв’ю, тестування, співбесіда і фінальне інтерв’ю з главою функціонального підрозділу.

Для допитливих, ініціативних і тих, хто цінує красу, в компанії L'Oreal Ukraine відкриті позиції асистента маркетолога й асистента в фінансовий департамент. До їх обов’язків входить виконання адміністративних доручень (телефонні дзвінки, робота з поштою), постійна організація активностей, розкладів та звітів, надання допомоги маркетинговому, фінансовому і комерційному директорам. Ідеальним кандидатом на роль асистента буде комунікабельний уважний студент, який володіє англійською не нижче рівня upper-intermediate, й чудово розбирається в MS Excel, Word, Power Point.

Що робитиме епатажний Олексій Дурнєв сьогодні у Рівному?

У Львові компанія KPMG Ukraine запрошує до себе молодого спеціаліста на 3-місячне стажування у відділ податків. Інтерн буде залучений до переговорів з клієнтами, а також до дослідницької роботи. По мірі збільшення досвіду молодий спеціаліст буде отримувати все більш захопливі й відповідальні завдання. Тому, хто зарекомендує себе якнайкращим чином, запропонують посаду консультанта в львівському офісі на повну ставку. Підходящою кандидатурою для цього стажування буде студент, який отримав вищу освіту в галузі бухгалтерського обліку, економіки або фінансів. Крім цього, щоб посісти позицію, котра цікавить, йому також знадобиться знання бухгалтерського і податкового обліку, бажання працювати в команді, а також вільне володіння англійською, українською, російською (як письмово, так і усно).

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2013 року.





На правах реклами