Ми у Facebook
15.11.2013, 17:55

Зимова Олімпіада-2022: хто конкуруватиме з Україною за право прийняти змагання

Україні доведеться боротися за право провести у Львові зимову Олімпіаду-2022 з п'ятьма суперниками. Саме шість міст світу подали заявки до Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Останнім терміном подачі заявки був четвер, 14 листопада. Отож, повний список міст-суперників Львова вже відомий!
За право прийняти зимову Олімпіаду 2022 року Україна змагатиметься з Казахстаном (Алма-Ата), Китаєм (Пекін), Польщею (Краків), Норвегією (Осло) та Швецією (Стокгольм), повідомляє tsn.ua .

Подальший хід визначення місця проведення Олімпіади-2022 такий: у березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від Національного олімпійського комітету (НОК) України та керівництва міста Львова. 8-9 липня 2014 року список буде скорочено Виконкомом МОК. А вибори столиці Олімпійських ігор-2022 відбудуться 31 липня 2015 року в столиці Малайзії Куала-Лумпурі.

Ми приймемо зимову Олімпіаду-2022 в Україні?

«10 років тому я не міг собі уявити, що буду свідком участі України у змаганні за право прийняти Олімпійські ігри. Це є підтвердженням відродження українських спортивних традицій, відродження зимового спорту та олімпійського духу. Ми створюємо можливість для майбутніх поколінь українців приєднатися до Олімпійського руху і подарувати світу нових Олімпійських чемпіонів», - сказав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що із підготовкою заявки на Олімпіаду-2022 все більше людей за кордоном дізнаються про туристичну унікальність міста. «Львів знаходиться всього за 60 кілометрів від Європейського Союзу. Така близькість об’єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на поліпшення туристичної та транспортної інфраструктури. Це нові перспективи для стрімкого розвитку міста», - акцентував мер Львова.

100 років тому в Києві відкрилась... Олімпіада

Нагадаємо, що 16 жовтня Рада регіонів, 22 жовтня Львівська обласна рада, а 24 жовтня Львівська міська рада – офіційно проголосували за підтримку заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

У ході підготовки планується 2 кластери: «льодовий» - буде розташований у Львові, а «сніговий» – у Тисовці, Панасівці та Боржаві. (Терміном "кластер" зазвичай називають об'єднання кількох однорідних елементів - прим. авт.).

Можливість проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні обговорюється ще з 2010 року. Так, 27 травня 2010 року президент Віктор Янукович на засіданні Ради Регіонів заявив, що хотів би провести Олімпійські ігри-2022 на Буковині. В листопаді віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, заявив, що Буковель не зможе самостійно провести Олімпіаду через надто малі розміри, водночас, запропонувавши "кандидатуру" Львова. Під час перебування у Києві президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге заявив, що Львів має потенціал для проведення Олімпійських ігор у 2022 році. Тоді було запропоновано проводити на базі Тисовця і Славського гірськолижну частину змагань.

Рівненська фристайлістка виступить на Олімпіаді в Сочі… за Білорусь

Довідка
Зимові Олімпійські ігри, відомі також як Зимова Олімпіада — міжнародні змагання із зимових видів спорту, що проводяться кожних чотири роки під егідою Міжнародного Олімпійського комітету в рамках Олімпійського руху. Перша Зимова Олімпіада була проведена в 1924 році. До 1992 року Зимові Олімпійські ігри проходили того ж календарного року, що й Літні Олімпійські ігри. Починаючи з 1994 року Зимові Олімпіади проходять у проміжку між двома Літніми Олімпіадами. Найближчі, XXII Зимові Олімпійські ігри відбудуться у 2014 році в Сочі (Росія).





На правах реклами