Ми у Facebook
17.11.2013, 06:17

Минає дев’ять днів з дня смерті відомого рівненського лікаря Юрія Семенюка

8 листопада зупинилося серце лікаря від Бога, чудової людини, головного хірурга Рівненської області, депутата облради Юрія Семенюка. Йому було 63 роки. Сьогодні минає дев'ять днів світлої пам'яті. Згадаймо Юрія Степановича добрим словом! Вічна йому пам'ять.
Народився Юрій Семенюк у селі Новостав Рівненського району. Закінчив Тернопільський медінститут, і повернувся на Рівненщину - працював хірургом в онкодиспансері та обласній лікарні.

Згодом Юрій Степанович став головним лікарем Рівненської обласної лікарні. Юрій Семенюк - доктор медичних наук, президент асоціації хірургів нашого краю. Відзначений орденами "За заслуги" та "За досягнення у праці". Депутат обласної ради п’яти скликань.

У Рівному помер головний хірург області та депутат облради Юрій Семенюк

Юрій Степанович Семенюк першим у Західному регіоні України впровадив у практику ендолімфатичне введення медикаментів при гострій хірургічній патології малого таза, підшлункової залози, дренування загальної лімфатичної протоки при панкронекрозі. У 1987 році організував ультразвукову службу в обласній лікарні, впровадив малоінвазивні втручання під контролем сонографії, організував Центр лапароскопічних та малоінвазивних хірургічних втручань, який можна вважати його дітищем.

Головний хірург Рівненської області Юрій Семенюк у комі

На чолі з Юрієм Семенюком фахівці Центру лапароскопічних малоінвазивних хірургічних втручань Рівненської обласної клінічної лікарні запатентували новаторський метод видалення жовчного міхура. Їхній винахід під назвою «Український спосіб доступу при лапароскопічній холецистектомії» визнано не лише на місцевому рівні. Як стверджують фахівці, цей метод — справжній прорив у світовій хірургії.

Досьє: Семенюк Юрій Степанович

Щиро, по-людськи дуже шкода, що такі люди, як Юрій Семенюк, йдуть так рано. Співчуваємо рідним, близьким, та усім, хто в жалобі. Вічна йому світла пам'ять...





На правах реклами