Ми у Facebook
18.11.2013, 08:14

Вулиці Соборну і Київську цього року вже не ремонтуватимуть - мер Рівного

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, кошти на ремонтні роботи передбачені, але "зависли" у казанчействі.
Крапку на ремонтах вулиць Соборна (на ділянці поміж поворотом на вулицю Коцюбинського та поворотом на Старицького) та Київська (у районі перехрестя з вул.Данила Галицького), схоже, цьогоріч посталило Держане казначействл України. За словами міського голови Рівного, через блокування рахунків міста в казначействі робота з ремонту доріг провалена.

Чому не ремонтують проблемні дороги Рівного?

- З травня стоїть техніка, яка готова робити дороги. Чекаємо, коли перерахують кошти. А казначейство цього не робить. Заплановано було витратити на ремонт доріг понад 32 мільйони гривень. І фактично через це всі наші плани на відновлення доріг провалені, - зауважує очільник міста. - Думаю, що до кінця листопада кошти нам так і не перерахують, тому ймовірно ремонтів доріг вже не буде.

У Рівному знову катають асфальт на Соборній

І хоч погода поки що сприяє проведенню робіт, коли їх зроблять невідомо. Та й чи будуть на це кошти теж:

- Думаю, що значна частина коштів таки пропаде. Принаймні це стосується субвенції з державного бюджету, - каже міський голова. - Наші гроші перейдуть на наступний рік. Довго чекали на гроші на ремонт дороги у Новому дворі, “заліпили” хоч якось ті дірки, щоб можна було перезимувати. Але не можу витратити на Київську гроші, передбачені на поточний ремонт. Адже там запланований капітальний ремонт. От у чому трагедія. На неї передбачені кошти, зроблений проект, проект пройшов експертизу і платежі пішли в казначейство. Я нічого не можу зробити, прив’язаний до цієї вулиці. Київська — це наші гроші. Така ж ситуація й на Соборній. Тільки там за субвенційні кошти через обласне управління капітального будівництва, але і тут нічого не виходить. Фірма два місяці тримала техніку, чекала, і щодня мене питав: “Коли?” А я у Київ дзвонив...

Нині, за словами мера, у казначействі зависло 14 мільйонів гривень лише Рівненських грошей.





На правах реклами