Ми у Facebook
18.11.2013, 13:12

Горіхи проти холестерину: скільки і в якому вигляді треба їсти горіхи, щоб бути здоровим

Якщо три тижні поспіль щодня з'їдати по 67 г горіхів, рівень холестерину в крові знижується на 7,4%.
Дієтологи з медичного центру при Університеті Лома Лінда (Каліфорнія) проаналізували дані 25 наукових досліджень останнього часу, присвячених горіхам. У них брали участь в цілому 600 осіб із семи країн з підвищеним і нормальним рівнем холестерину в крові. Тих учасників, які приймали препарати, що знижують рівень холестерину, на час експерименту попросили від них відмовитися. Кожен день усі учасники з'їдали по дві жмені горіхів - в середньому по 67 г. У підсумку, «поганий» холестерин у крові впав на 7,4%! Отже, знизився ризик неполадок з судинами, які призводять до мігрені, інфарктів і інсультів.



Але дієтологи попереджають, що плоди не повинні бути ні солоними, ні солодкими, ні смаженими, адже зайві цукор, сіль і жир не менш небезпечні, ніж холестерин. Тому горішки «до пива» і в шоколадній глазурі проти холестерину безсилі. Горіхи дієві у боротьбі за здоров'я тільки в сирому або сушеному вигляді.



Корисні поради від дієтологів

- Частіше купуйте горіхи в шкаралупі. Ці природні обладунки захищають ядро від гниття, обробки хімікатами і від пошкодження комахами і гризунами.

Як зберегти здоров'я рівненських школярів? [+ПОРАДИ]

- Щоб перевірити, наскільки горіхи корисні і багаті мікроелементами, проведіть тест на «жвавість». Залийте їх водою на 12 годин, потім злийте воду, очистіть від шкірки і залиште в товстому шарі вологої марлі на кілька діб, періодично промиваючи. Якщо паростки не з'явились - це «мертвий» продукт. Проросли - значить, горіхи на піку форми, в них максимум корисних для організму речовин.

- Не варто купувати кеш’ю, бразильський горіх: у сирому вигляді в нашу країну їх не завозять. Завжди обсмажують, щоб уникнути гіркого смаку і псування. Зате у нас вже можна знайти свіжі сирі і несолоні фісташки. Обережніше з кунжутом. Білий, як правило, шліфований, з пошкодженим зародком. Надійніше купувати чорний або коричневий кунжут. Обов'язково просіть несмажений.

ТОП-13 модних дієт: пропонуємо способи схуднути на всі смаки

- Спробуйте замочувати горіхи перед їжею на кілька годин, це активізує їхні природні ресурси і посилює смак. Максимум через три години вони стають свіжими і соковитими, а нашій травній системі з ними набагато зручніше буде впоратися.









Отже, споживай горішки на добре здоров'я!





На правах реклами